RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RIKO RIBNICA 30:25 (16:12)

Liga NLB, 11. krog,
Ormož, športna dvorana Hardek, petek, 1.12.2023, ob 18:15, sodnika Aljoša Žibret, Miran Teršek:

RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RIKO RIBNICA 30:25 (16:12)

RK Jeruzalem Ormož: Ranfl (17 obramb), Balent, Zemljič, Munda 5, Sok 4 (1), Vincek, Žuran, Hebar 1, Hebar 8 (1), Šulek 1, Blagotinšek, Pungartnik 2, Krabonja 1, Kolmančič, Jerenec 8;
RD Riko Ribnica: Braunović (8 obramb), Dobaj (2 obrambi), Pogorelec, Mihelič, Žagar 1, Ljevar 3, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 1, Cimerman 9, Đekić, Knavs 4 (1), Zakrajšek, Nosan 1, Grebenc 2, Hrastnik 4.

Sedemmetrovke: RK Jeruzalem Ormož 3 (2), RD Riko Ribnica 2 (1);
Izključitve: RK Jeruzalem Ormož 6 minut, RD Riko Ribnica 8 minut;
Diskvalifikacije: -.

Oddaljeno gostovanje pri četrti ekipi lige smo slabo otvorili ter se hitro znašli v rezultatskem zaostanku 5:2. Blestela je predvsem naveza Jerenec – Hebar, za katero vsaj na začetku tekme nismo našli prave rešitve. A po uvodnih težkih minutah smo se začeli počasi pobirati ter po golu razpoloženega Cimermana v 16. minuti tekme prvič izenačili na 9:9. Naš nalet je še naprej trajal, saj je dobro branil Braunović, tako da smo po novem golu Cimermana, v 21. minuti sploh prvič na tekmi povedli z rezultatom 10:11. Sledila pa je katastrofalna končnica prvega polčasa, v kateri smo zapravili nekaj poceni žog in priložnosti, kar so Ormožani izkoristili ter po delnem izidu 5:0 v zadnjih petih minutah polčasa na odmor odšli s prednostjo 16:12.
V drugi polčas smo tako vstopili z zelo slabimi občutki in vedelo se je, da bo v nadaljevanju težko. Po golu Munde v 36. minuti, so domačini povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi 19:13 in pred nami je bila zelo težka naloga. Končno smo popravili igro tako v obrambi kot v napadu, se zbrali in v 49. minuti po golu Cimermana ujeli priključek na 23:21. Psihološki moment je bil na naši strani, a zopet je v vsem svojem sijaju zablestel domači vratar Filip Ranfl, ki je do konca tekma zbral odličnih 17 obramb, kar je bilo dovolj za prepričljivo zmago Ormožanov z rezultatom 30:25.

Že v sredo, 6.12.2023, ob 19:00, nas čaka domača pokalna tekma proti RK Slovenj Gradec.