RD RIKO RIBNICA – RD LL G. SLOVAN 38:32 (20:16)

Liga NLB, 10.krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 18.11.2023, ob 19:00, sodnia Žiga Vidali, Leon Marinkovič, gledalcev 200:

RD RIKO RIBNICA – RD LL G. SLOVAN 38:32 (20:16)


RD Riko Ribnica: Braunović (5 obramb), Klarič, Dobaj (5 obramb), Pogorelec, Žagar 3, Ljevar 7, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 1, Cimerman 4, Đekić 1, Knavs 12 (5), Zakrajšek, Nosan, Grebenc 4, Hrastnik 6;
RD LL Grosist Slovan: Mlakar (3 obrambe), Krbavčić (3 obrambe), Stegel, Balažic, Grojzdek 2, Gačević, Varga, Poje 5, Pipp 7 (2), Lipovac, Pirnat, Budja 10, Nenadić 4, Kovačec 4.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 6 (5), RD LL Grosist Slovan 2 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minute, RD LL Grosist Slovan 4 minute;
Diskvalifikacije: -.


V tekmo smo odlično vstopili ter na krilih razpoloženega Knavsa hitro povedli s prednostjo 4:1. Še naprej smo dobro igrali v obrambi ter posledično prihajali do lahkih zadetkov v napadu. Še naprej je blestel prvi strelec lige Knavs, ki je že do 12. minute zbral 7 zadetkov, rezultat na semaforju pa je kazal 8:4 v našo korist. Dobesedno smo leteli po igrišču, saj smo gostom povzročali velike preglavice s hitrim izvajanjem sredine. Tako smo po golu Grebenca v 17. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 13:7 in prisilili gostujočega trenerja Boruta Denića v prvo minuto odmora. Ta je Ljubljančane nekoliko predramila, saj so po delnem izidu 3:1 zaostanek zmanjšali na 14:10. Nalet gostov je z minuto odmora tokrat prekinil Borut Maček, a pri tem ni bi bil kdo ve kako uspešen, saj so gostje ujeli priključek na 17:15. V končnici polčasa smo zopet zaigrali bolje ter po lepi potezi Roka Skola na odmor odšli s prednostjo 20:16.

Drugi polčas smo ponovno dobro odprli ter hitro izenačili najvišjo prednost na tekmi, +6. Od tu naprej pa je tekma potekala v istem ritmu, saj smo spremljali igro gol za gol v kateri se razlika ni bistveno spreminjala. Tekma se je prelomila po dveh zaporednih mojstrovinah Knavsa iz protinapada, ko smo v 48. minuti povedli z rezultatom 33:24. Tekmo smo mirno pripeljali do konca in slavili s končnih 38:32.

Uroš Knavs, igralec tekme, je po tekmi dejal: “Dobro smo začeli, takoj naredili 3-4 gole razlike. Razliko smo držali preko celotne tekme. Zdi se mi, da smo že vodili s 6 goli, nato malo padli in na odmor odšli s prednostjo 4 zadetkov. V drugem smo stopili na plin, naredili celo 9 golov prednosti, na koncu so vsi dobili priložnost in novi dve točki sta tu. Gremo dalje.”

Mislav Nenadić, gostujoči rokometaš, pa dodal: “Smo v malo slabšem nizu. Vedeli smo, da prihajamo na težko gostovanje v Ribnico, od koder se je težko izvleči s pozitivnim rezultatom. Ribnica je hitra ekipa in v začetku smo jim težko sledili. V napadu smo bili korektni, v obrambi pa nam manjka dogovarjanja in pomaganje eden drugemu. Ribnici čestitke, nam pa ostanejo treningi in delo.”

Igralec tekme: Uroš Knavs (RD Riko Ribnica).

Sledi teden dni premora, nato pa v petek, 1.12.2023, gostovanje v Ormožu.

 

More in Članska ekipa (17 of 410 articles)