RD RIKO RIBNICA – RK SVIŠ I.GORICA 27:30 (13:15)

Liga NLB, 1. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 9.9.2023, ob 19:00, sodnika Satler, Pukšič, gledalcev 200:

RD RIKO RIBNICA – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 27:30 (13:15)

RD Riko Ribnica: Braunović (4 obrambe), Dobaj (8 obramb), Pogorelec, Planinšek 2, Mihelič, Žagar 1, Ljevar 7, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 4, Cimerman 4, Đekić, Knavs 2, Nosan 1, Grebenc 2, Hrastnik 4,
RK Sviš Ivančna Gorica: Pekeč, Glavan (19 obramb), Cirar 6, Justin 4 (3), Kolarič, Tekavčič 2, Stopar 1, Klemenčič 3, Omahen, Pirnat, Grum 2, Marojević 3 (1), Korošec, Kompare 2, Košir 2, Vidmar 5.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (0), RK Sviš Ivančna Gorica 6 (4);
Izključitve: RD Riko Ribnica 12 minut, RK Sviš Ivančna Gorica 8 minut;
Diskvalifikacije: -.

Nepričakovan poraz v uvodu v novo sezono.

Prva tekmo nove sezone smo odprli vidno nervozni in hitro razbranili gostujočega vratarja, našega bivšega člana Jako Glavana. Tako je po enajstih minutah igre rezultat na semaforju kazal 3:6 v korist gostov. Dobro smo odgovorili in po golu Cimermana v 14. minuti hitro izenačili na 6:6. A na vsako našo dobro serijo, je odgovorila obramba gostov z Glavanom na čelu, ki nam tako nikakor ni dovolila prevzeti vodstva. Tako smo na odmor odšli z dvema zadetkoma zaostanka 13:15 in željo po boljšem nadaljevanju.

A le tega žal nismo dočakali, saj je z izjemno partijo nadaljeval Glavan, ki je v samo prvih desetih minutah nadaljevanja zbral 6 obramb in tako še bolj načel samozavest našega napada. Fantje so se borili, a ni šlo, saj so gostje po treh zaporednih golih razpoloženega Vidmarja v 49. minuti tekme povedli z rezultatom 20:24. Po minuti odmora je posegel domači trener Borut Maček in fante vendarle nekoliko predramil, saj smo po golu razpoloženega Ljevarja v 57. minuti prišli do izenačenja na 26:26. To je bilo žal tudi vse, saj so po zapravljeni 7-metrovki Skola zopet ušli in zasluženo slavili z rezultatom 27:30.

Borut Maček, trener domačih rokometašev: “Ekipi Sviša čestitam na zasluženi zmagi. Posebej bi izpostavil njihovega vratarja Glavana, ki nas je dobesedno že drugič ubil. Svojim fantom nimam kaj očitati, saj so se borili, vendar je bil dans njihov vratar zagotovo igralec tekme, saj je branil nemogoče. Glave gor in gremo dalje.”

Jaka Glavan, vratar gostov: “Naše želje, da bi enkrat tudi na gostovanju dobili Ribnica, so se končno uresničile. Vedmo se je lepo vrniti v svoje prejšnje klube, sploh če zmagaš. Drugače pa, fantje so se držali dogovorov, vse je funkcioniralo, volji moment je bil vrhunski. Danes smo si zaslužili ti točki, gremo naprej na naslednjo postajo, Celje.”

Igralec tekme: Jaka Glavan (RK Sviš Ivančna Gorica).

 

Obveščamo vas, da so tudi letos na voljo sezonske vstopnice, ki vam omogočajo cenejši ogled tekem.

Vse informacije najdete na: https://www.rokometno-drustvo-ribnica.si/2023/08/letna-vstopnica/

 

More in Članska ekipa (27 of 410 articles)