Pričetek sezone 2023/24 za člansko ekipo

V ponedeljek, 31.7.2023, je s pripravami na novo sezono pričela članska zasedba RD Riko Ribnica, ki se je sprva zbrala na popoldanskem uvodnem sestanku, kjer je bila tudi uradno predstavljena ekipa za novo sezono.

Sestava ekipe bo sledeča:
Trener: Borut Maček;
Pomočnik trenerja: Jan Pucelj;
Trener vratarjev: Rajko Đukić;
Vodja moštva: Janez (Marjan) Kovačič;
Fizioterapevta: Klemen Nose in Domen Paternus;
Zdravnik: Aleksander Đorđevski;
Ekonom: Lado Indihar.

Vratarji: Gašper Dobaj, Jagoš Braunović, Mark Klarič;
Leva krila: Uroš Knavs, Alen Begić Zbačnik;
Desna krila: Žan Žagar, Klemen Pogorelec;
Krožni napadalci: Mitja Nosan, Brin Cimerman, Mark Pirnat;
Levi zunanji: Leon Ljevar, Jan Grebenc, Jaka Đekić;
Desni zunanji: Gašper Hrastnik, Nejc Planinšek, Gašper Mihelič;
Srednji zunanji: Rok Skol, Gaj Gorenc, Žiga Zakrajšek.

Izjava trenerja Boruta Mačka:
“Zadovoljen sem, da nam je uspelo sestaviti ekipo, ki je na vseh igralskih mestih bolje pokrita kot minulo sezono, v kateri smo imeli zaradi številnih poškodb veliko težav tako na treningih kot tekmah. Ekipi smo pridružili večje število domačih fantov, na katere resno računam, zato ne bodo samo statisti, dobili bodo več priložnosti na tekmah, seveda je od njih samih odvisno, kako bodo to izkoristili. Po nekaj sezonah manjka domačih igralcev se zopet gradi ribniško jedro, ki je osnova za kvalitetno ekipo. Vsi igralci so prišli na priprave zdravi in dobro pripravljeni, tako da bomo že nocoj pričeli s trdim delom in do pričetka sezona ekipo ustrezno pripravili, da bo kos dolgi in naporni sezoni. Verjamem, da bomo v prihajajoči sezoni naredili stopnico višje.”

Izjava predsednika Marka Obrstarja:
”Rokometne počitnice so hitro minile in pred vrati je nova prvoligaška sezona, polna izzivov in pričakovanj. Vesel sem, da nam je že v zimsko-pomladnem času uspelo sestaviti večino igralskega mozaika, piko na i smo postavili v poletnem času s podpisom pogodbe z vratarjem Gašperjem Dobajem ter organizatorjem igre Rokom Skolom. Kot sem že na junijski skupščini povedal, smo pri kadrovanju dali poudarek na igralcih iz domačega in slovenskega okolja, tako da bosta v letošnji ekipi samo dva tujca. Če sem iskren, si želim boljše sezone kot je bila minula, verjetno nisem edini, ki je bil nad lansko razočaran, tako nad obnašanjem nekaterih igralcev, nad potekom tekem predvsem proti na papirju lažjim nasprotnikom kot do posledično končne uvrstitve, ki je bila pod pričakovanji glede na igralsko zasedbo.
Verjamem, da bo letos drugače, da smo se iz lanske sezone nekaj naučili in da ne bomo ponavljali napak. Sezona bo minila brez evropskih tekem, ki si jih pošteno rečeno nismo zaslužili, tako da bo poudarek na prvenstvu in pokalu Slovenije. Trenerskemu štabu želim mirno plovbo, igralcem pa vztrajnost pri gojenju moštvenega duha, spoštovanje do tekmecev in sodnikov, čim manj poškodb in veliko užitkov v rokometni igri. Če bo tako, potem ni bojazni, da bi bila dvorana prazna, da ne bi bila navijaška skupina glasna in da ne bo izostal rezultat.
Ne pozabimo na naše mlajše selekcije, ki so nam v minuli sezoni ponudile veliko veselja, naj omenim, da so na RZS kot vsako leto opravili točkovanje tekmovalnih selekcij (starejši dečki B, starejši dečki A, Kadeti, Mladinci), ki je pokazalo, da je ribniška rokometna šola osvojila drugo mesto v državi, do prvega mesta je zmanjkala ena sama točka. Tudi pred njimi in ostalimi mladimi rokometaši je nova sezona pred vrati. Zaželimo jim veliko športnih užitkov, druženja, zabave in dobrega počutja v naši rokometni družini, pa veliko uspehov v prihajajočem šolskem letu.”

Srečno vsem skupaj!

More in Članska ekipa (28 of 410 articles)