RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA 31:22 (17:12)

Liga NLB, 19. krog,
Škofja Loka, športna dvorana Poden, nedelja, 26.3.2023, ob 18:00, sodnika Miloš Turnšek, Dejan Čretnik:

RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA 31:22 (17:12)

RD Urbanscape Loka: Stanojlović (15 obramb), Juričan, Jakac, Belič Pfajfar, Dolenc 1, Cingesar 3, Mali 1, Križaj, Jesenko 5 (2), Damjanović 3, Batagelj 3, Nikolić 5, Jesenko 8 (3), Klemenčič 2, Strehar, Šilc, Atanasov,
RD Riko Ribnica: Jelenovič (1 obramba), Meštrić (5 obramb), Klarič (1 obramba), Levstek 2, Laljek 1 (1), Bogdanović 1, Mihelič, Gorenc 2 (1), Žagar 4, Grum 2, Milićević 1, Cimerman 1, Grebenc 5, Nosan, Hrastnik 3,

Sedemmetrovke: RD Urbanscape Loka 5 (5), RD Riko Ribnica 4 (2);
Izključitve: RD Urbanscape Loka 12 minut, RD Riko Ribnica 4 minut;
Diskvalifikacije: -.

Kljub težavam z gripo v slačilnici, zaradi katere je bil odsoten Ljevar, Žagar pa ne 100% pripravljen, smo tekmo dobro odprli ter hitro povedli z rezultatom 0:2. Tempo smo narekovali uvodnih deset minut, saj domačini niso uspeli priti do prvega vodstva, kar pa jim je prvič uspelo prav ob koncu desete minute, ko je za 6:5 zadel Cingesar. Na krilih razpoloženega vratarja Stanojlovića, se je Loka razletela po igrišču in po golu razigranega Matevža Jesenka v 17. minuti tekme povedla z rezultatom 11:7. To je v prvo minuto odmora na tekmi prisililo tudi našega trenerja Boruta Mačka. Nalet domačinov je bil s tem uspešno prekinjen, saj smo po golu Grebenca v 27. minuti tekme ujeli priključek na 13:12. Povsem pa smo padli v zadnjih minutah polčasa, kar so domačini izkoristili in na odmor odšli z najvišjo prednostjo do tedaj, 17:12.
Drugi polčas se je nadaljeval izenačeno, saj so Škofjeločani držali prednost štirih, petih zadetkov. Pri domačinih je v vratih še naprej blestel Stanojlović, medtem ko v naših vrstah nihče izmed treh vratarjev ni imel svojega dne. Do konca tekme so namreč skupaj zbrali le 7 obramb, domači Stanojlović pa sam kar 17 in prav to je bil glavni in odločilni dejavnik za končnih 31:22 v domačo korist. Veliko zaslug za vratarska izkupička na obeh straneh pa imata tudi obe obrambi. Na eni odlična ter slaba na drugi.

Pred nami sta dve domači tekmi. Najprej v soboto, 1.4.2023, proti RK Sviš ter nato v petek, 7.4.2023, proti RK Krško.