RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 27:36 (16:15)

Liga NLB, 18. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 18.3.2023, ob 20:, sodnika Žan Pukšič, Miha Satler:

RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 27:36 (16:15)


RD Riko Ribnica
: Jelenovič, Meštrić (10 obramb), Klarič (1 obramba), Levstek, Laljek 5 (1), Bogdanović 2, Mihelič, Gorenc 1 (1), Žagar 1, Ljevar 1, Grum 5, Milićević 6 (3), Cimerman 2, Grebenc, Nosan, Hrastnik 4,
RK Trimo Trebnje: Ristanović, Grčo, Čudič (15 obramb), Slatinek Jovičič 2, Višček 3, Horvat 2, Didovič 1, Jurečič 2 (1), Radojković 4, Pipp 1, Kotar 2, Potočnik, Miklavec 2, Glavaš 11 (1), Krešić, Ćorsović 6,

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5 (5), RK Trimo Trebnje 4 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 16 minut, RK Trimo Trebnje 10 minut;
Diskvalifikacije: -.

Derbi kroga se je pričakovano pričel v odličnem vzdušju, ki sta ga pripravili domača in gostujoča navijaška skupina. Na krilih razpoloženega Meštrića smo prevzeli pobudo in v 6. miniti hitro povedli z rezultatom 4:1. Že pred tekmo se je vedelo, da bosta pomemben jeziček na tehtnici predstavljala oba vratarja in hitro se je izkazalo, da imata oba svoj dan. Tako so Trebanjci na krilih razpoloženega Čudiča, v 9. minuti hitro ujeli priključek na 4:3. Še naprej smo narekovali ritem in po golu Žagarja v 13. minuti tekme ponovno povedli s prednostjo treh zadetkov 7:4. Nato pa se je razigral Radojković, na krilih katerega so Trebanjci v 21. minuti prišli do izenačenja 10:10 in vse se je začelo znova. Po novem golu Radojkovića v 24. minuti tekme in sploh prvem vodstvu na tekmi za goste 11:12, je po minuti odmora posegel domači trener Borut Maček. S tem je nalet gostov lepo prekinil, saj so fantje zaigrali odličen zaključek polčasa in na odmor odšli s prednostjo 16:15.

Drugi polčas pa se je začel povsem po notah gostov, saj je še naprej blestel Čudič, po igrišču pa se je povsem razletel v prvem polčasu neprepoznavni Filip Glavaš. Trebanjci so hitro prišli do delnega izida 4:0 in vodstva 16:19 v 34. minuti, kar je v minuto odmora ponovno prisililo Boruta Mačka. Fantje so se prebudili ter po golu Laljeka v 39. minuti tekme izenačili na 21:21 in ponovno smo bili na začetku. V naši igri pa so se vse bolj pogosteje začele dogajati tehnične napake in padec koncentracije pri zaključnih strelih. To so varovanci Uroša Zormana odlično izkoristili ter po golu vročega Glavaša v 52. minuti tekme ušli na neulovljivih 24:32. Tekmo so gostje mirno pripeljali do konca in zasluženo slavili z rezultatom 27:36.

Janez Grum (RD Riko Ribnica): “Tekma se je z naše strani začela vrhunsko, z odlično borbo v obrambi in napadu, pri strelih smo bili skoncentrirani in to nam je prineslo vodstvo pred odmorom. V drugem polčasu pa je zaradi večjega števila tehničnih napak v napadu, popustila koncentracija tudi v obrambi, kar so gostje izkoristili in zanesljivo zmagali. Upamo v boljše nadaljevanje sezone.”

Aljoša Čudič (RK Trimo Trebnje): “Za nas je bila to zelo pomembna tekma. Po sredinem porazu v pokalnem tekmovanju v Ormožu, smo bili psihično zdelani, danes pa smo dokazali, da smo prava ekipa. V prvem polčasu smo bili še malo pod vtisom sredinega poraza, v drugem pa odigrali odlično, z majhnim številom napak ter dokazali, da ko igramo ekipno, nas težko kdo premaga.”

Igralec tekme: Aljoša Čudič (RK Trimo Trebnje).

.

More in Članska ekipa (44 of 409 articles)