RK DOBOVA – RD RIKO RIBNICA 29:31 (18:19)

Liga NLB, 17. krog,
Dobova, športna dvorana Dobova, sobota, 4.3.2023, ob 19:00, sodnika Leon Marinkovič, Žiga Vidali:

RK DOBOVA – RD RIKO RIBNICA 29:31 (18:19)

RK Dobova
: Grudnik (2 obrambi), Mlakar (6 obramb), Pandžić, Bogovič, Glogovšek, Dizdar 1, Luzar, Pintar 7, Šukić 4 (1), Latković 5, Mlakar 1, Ferenčak 3, Kozolić, Tajnik 1, Grobelnik, Nešić 7 (1);
RD Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić 1 (11 obramb), Klarič, Levstek 1, Laljek, Pogorelec, Bogdanović, Mihelič, Gorenc, Žagar 6, Ljevar 4, Grum 2, Milićević 4 (2), Cimerman 5, Grebenc 2, Nosan 2, Hrastnik 4.

Sedemmetrovke: RK Dobova 2 (2), RD Riko Ribnica 3 (2);
Izključitve: RK Dobova 6 minut, RD Riko Ribnica 4 minut;
Diskvalifikacije: -.

Po neprepričljivi zmagi, ki smo si jo v Dobovi priigrali v zadnjih desetih minutah tekme, ostajamo na visokem četrtem mestu prvenstvene lestvice.

Tekma v Dobovi se je začela zelo izenačeno, saj smo spremljali igro gol za gol v kateri se nobeni ekipi ni uspelo odlepoti. Odraz temu je bil tudi izenačen izid na semaforju po desetih minutah igre, in sicer 8:8. Tudi v naslednjih desetih minutah smo spremljali izenačeno igro, nato pa nam je uspel delni izid 4:0, tako da smo po golu Mitje Nosana v 25. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 14:18. Domača klop je odreagirala z minuto odmora in to uspešno, saj so Dubovci do polčasa spet ujeli priključek 18:19.

Domačini so tudi drugi polčas dobro odprli ter hitro zopet povedli z rezultatom 20:19. Naslednjih deset minut smo zopet spremljali izenačeno tekmo v kateri smo narekovali ritem, a se domačini niso pustili zmesti. Po golu Mlakarja v 44. minuti in delnem izidu 3:0 so zopet povedli, in sicer 23:22 ter po golu razpoloženega Nešića v 48. minuti s 26:24 in obetalo se nam ni nič dobrega. A na sceno je zopet stopil odlični Meštrić, na krilih katerega smo prišli do delnega izida 4:0 in vodstva 26:28 v 53. minuti. Tekmo smo mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 31:29.

Klemen Mlakar, rokometaš RK Dobova: “Tekma je bila zelo izenačena. Na koncu so odločale malenkosti, ki so jih gostje boljše izkoristili. Naslednje točke bomo iskali na gostovanju v Mariboru.”

Borut Maček, trener RD Riko Ribnica: “Najprej bi čestital ekipi RK Dobova na borbeni in pošteni tekmi. Zgodilo se je to, kar sem opozarjal svoje fante, da je domača ekipa v Dobovi zelo neugoden nasprotnik in očitno opozoril niso zalegla. Na koncu smo se morali hudičevo potrudit, da smo izvlekli zmago.”

Igralec tekme: Žan Žagar (RD Riko Ribnica)