RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE 26:28 (12:13)

Liga NLB, 14. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 4.2.2023, ob 18:00; sodnika Bojan Lah, David Sok; gledalcev 180:

RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE 26:28 (12:13)


RD Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić (10 obramb), Klarič, Levstek, Laljek 3 (1), Bogdanović, Mihelič, Gorenc, Žagar 2, Ljevar 3, Grum 6, Miličevič 7 (1), Cimerman, Grebenc 1, Nosan 2, Hrastnik 2;
RK Gorenje Velenje: Skok (7 obramb), Taletović (3 obrambe), Tajnik 4, Pipp 2, Pajt 3 (1), Hebar, Drobež, Kovačič, Sokolič 11 (6), Verdinek 3, Šiško, Grmšek 1, Slatinek Jovičič 1, Mlivić, Predović 3, Hriberšek,

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (2), RK Gorenje Velenje 8 (7);
Izključitve: RD Riko Ribnica 16 minut, RK Gorenje Velenje 16 minut;
Diskvalifikacije: -.

Derbi proti Velenjčanom smo sijajno odprli ter na krilih razpoloženega Ljevarja v 7. minuti tekme povedli s prednostjo 5:2. Gostje so hitro uspeli ujeti priključek na 5:4, a smo se po seriji odličnih obramb Sandra Meštrića zopet uspeli oddaljiti. Tako smo v 18. minuti tekme po hitrem protinapadu Nosana uspeli zopet uiti na tri zadetke prednosti 9:6. Varovanci Zorana Jovičića so se ob dveh igralcih več uspeli pobrati ter po golu Tajnika v 26. minuti tekme izenačili na 11:11, na kar je z minuto odmora odreagiral domači trener Borut Maček. Tudi v zaključku polčasa smo spremljali izenačeno igro v kateri so daljšo potegnili Velenjčani ter ob sploh prvem vodstvu na tekmi odšli na odmor s prednostjo 12:13.
Drugi polčas smo odprli odlično ter po treh zaporednih zadetkih Milićevića povedli z rezultatom 15:14. Sledila je zelo izenačena tekma gol za gol v kateri si nobeni ekipi ni uspelo priigrati večje prednosti. Morda prelomni trenutek tekme se je zgodil v 42. minuti tekme, ko smo ob igralcu več izgubili dve žogi in prejeli dva lahka zadetka, gostje pa so povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 17:19. Goste smo bili nato primorani loviti in bili najbližje v 53. minuti ob igralcu več, ko smo imeli napad, da se približamo na 24:25, a žogo zopet zapravili. Prav igra z igralcem več je bila največja rak rana v naši igri, saj smo izgubili preveč žog. Končni rezultat tekme 26:28.

Uroš Milićević, rokometaš domačega moštva je povedal: “Najprej bi čestital gostom za težko prigarano zmago. Borili smo se, vendar mislim, da je končna razlika posledica naših tehničnih napak v napadu in nezbranosti v določenih trenutkih. Imamo veliko stvari za popraviti, ampak iz te tekme lahko povlečemo nekaj dobrega. V primerjavi s tekmo v Ivančni Gorici smo pokazali, da smo prava ekipa. Sedaj že gledamo na naslednjo tekmo, ko igramo na Norveškem, iz katere želimo prinesti ugoden rezultat.”

Tilen Sokolič, rokometaš gostov pa je izjavil: “Vedeli smo, da nas čaka zahtevno gostovanje v Ribnici, ki je vedno neugoden nasprotnik. To se je tudi danes pokazalo. Mogoče malo treme in nezbranosti, kar je botrovalo prevečim napakam. Gre za našo prvi tekmo po premoru. Ampak mislim, da smo vseeno zasluženo slavili in moramo tako nadaljevati.”

Igralec tekme: Tilen Sokolič.

Sledita tekmi v EHF Evropskem pokalu. Prva že prihodnji konec tedna na Norveškem, nato 18.2.2023 povratna v Ribnici. Zaželimo fantom srečno pot in ugoden izid pred povratno tekmo v domači dvorani.

More in Članska ekipa (51 of 409 articles)