RK SVIŠ I.GORICA – RD RIKO RIBNICA 27:25 (15:12)

Liga NLB, 7. krog,
Ivančna Gorica, dvorana OŠ Stična, sobota, 28.1.2023, ob 19:00, sodnika Mitja Smolko, Mitja Knez: 

RK SVIŠ I.GORICA – RD RIKO RIBNICA 27:25 (15:12)


RK Sviš Ivančna Gorica:
 Komar, Struna, Glavan (17 obramb), Bevec 1, Cirar 4, Abramović 1 (1), Kolarič, Zavodnik 3 (1), Tekavčič 2, Omahen 1, Pirnat, Marojević 8 (1), Sašek 4, Ceglar, Kompare 2, Košir 1,
RD Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić 1 (9 obramb), Levstek, Laljek 8 (6), Bogdanović 3, Mihelič, Gorenc, Žagar 1, Ljevar, Grum, Miličevič 4, Cimerman, Grebenc, Nosan 1, Hrastnik 7,

Sedemmetrovke: RK Sviš Ivančna Gorica 3 (3), RD Riko Ribnica 6 (6);
Izključitve: RK Sviš Ivančna Gorica 6 minut, RD Riko Ribnica 4 minute;
Diskvalifikacije: -.

Zaostalo tekmo 7. kroga Lige NLB smo dobro odprli ter po golu Žagarja v 6. minuti tekme povedli z rezultatom 2:3. Naslednjih nekaj minut smo spremljali igro gol za gol v kateri se nobeni ekipi ni uspelo odlepiti na več kot zadetek prednosti. To je prvič uspelo naši ekipi, ki je po golu Hrastnika v 21. minuti tekme povedla z 9:11, na kar je z minuto odmora odreagiral domači trener Aleksander Polak. Ta je domačine predramila, saj so odgovorili z delnim izidom 5:0 in po golu Saška v 29. minuti tekme povedli z 14:11. V tem obdobju je blestel domači vratar domačih Jaka Glavan, posojen rokometaš prav našega društva, saj je do polčasa nanizal kar 10 obramb. Na polčas smo tako odšli z zaostankom 15:12.
Tudi začetek drugega polčasa ni stekel po naših želja, saj so domači na krilih razpoloženega Marojevića uspešno držali prednost iz prvega polčasa ter je v 37. minuti celo povečali na 19:15. Z minuto odmora je odreagiral Borut Maček in po njej so naši fantje zaigrali precej bolje in domačine začeli vztrajno loviti. Tako smo po golu Hrastnika v 45. minuti ponovno uspeli izenačiti na 20:20 in vse se je začelo znova. Psihološki momentum je bil na naši strani in zdelo se je, da bomo tekmo v zaključku uspeli preobrniti v našo korist, a zgodilo se je ravno nasprotno. Domačini so z na trenutke fanatično obrambo popolnoma zaustavili naše ideje v napadu in v zaključku tekme slavili z rezultatom 27:25, Jaka Glavan pa je potrdil že nič kolikokrat slišani športni rek “Zakon bivšega”, saj je bil s 17 obrambami osrednji junak domače zmage.

Ivan Laljek, rokometaš RD Riko Ribnica: “Za nami je prva tekma v drugem delu sezone, zaostala tekma s SVIŠ-em. Domači so zasluženo zmagali. Čestitam jim, bili so borbeni. Mi smo imeli težave v obrambi in napadu, dobili smo preveč zadetkov in imeli preveč tehničnih napak v napadu. Igrali smo slabo in zasluženo izgubili. V nadaljevanju prvenstva se moramo zbrati in popraviti igro in svoje napake.”

Jaka Glavan, vratar RK SVIŠ Ivančna Gorica: “Že pred tekmo smo vedeli, da lahko konkuriramo igralcem Ribnice, saj nam ustreza njihov slog igre, ki je malo počasnejši zaradi telesno močnih igralcev. V končnico smo uspeli priti z minimalno prednostjo in tokrat se nam je končno posrečilo zmagati pred domačimi gledalci. Čestitke ekipi za zasluženo zmago.”

Naše fante prihodnjo soboto čaka še težja preizkušnja, saj na domačem parketu gostimo velenjsko Gorenje.

More in Članska ekipa (53 of 410 articles)