RD RIKO RIBNICA – MRK LJUBLJANA 34:34 (19:16)

Liga NLB, 20. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 2.4.2022, ob 19:00, Bojan Lah, David Sok, gledalcev 130:

RD RIKO RIBNICA – MRK LJUBLJANA 34:34 (19:16)


RD Riko Ribnica
: Glavan, Meštrić (16 obramb), Klarič, Levstek 3, Bogdanović 3, Gorenc, Žagar 1, Ljevar 5 (1), Ranisavljević 7, Miličevič 3 (1), Nosan B., Cimerman 4, Simić 6, Nosan M. 2, Buneta, Begić Zbačnik;
MRK Ljubljana: Rebevšek 1 (17 obramb), Gaberc, Lukman V. 4, Jaklič 2, Novak, Pintar 1, Križaj, Makivić 3, Batagelj 2, Lukman J. 4, Pernovšek 6 (3), Brulec 3, Kolmančič 4 (1), Leskovar 2, Tomšič 2, Ključanin.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 2 (2), MRK Ljubljana 4 (4);
Izključitve: RD Riko Ribnica10 minut, MRK Ljubljana 6 minut;
Rdeči kartoni: -.

Tekmo 20. kroga Lige NLB smo odlično odprli ter hitro povedli z rezultatom 2:0. Odgovor Ljubljančanov je bil dober, saj je za izenačenje na 2:2 zadel Kolmančič. Še naprej smo spremljali izenačeno igro v kateri se nismo uspeli odlepiti. Prvič se nam je na tri zadetke prednosti uspelo odlepiti v 15. minuti tekme, ko je za 10:7 zadel Ljevar. Prednost je do konca polčasa ostala ista, in sicer 19:16.
Drugi polčas smo odprli precej ležerno, saj so varovanci Romana Šimona po samo treh minutah drugega polčasa in golu našega nekdanjega igralca Mihe Tomšiča izenačili na 20:20. Odgovorili pa smo dobro, saj smo nato strnili obrambne vrste ter počasi začeli stopnjevati tudi igro v napadu. Po golu Simića, smo v 45. minuti tekme povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 29:24, a “Mulci z Galjevice” niso rekli zadnje, saj so po golu Makivića v 54. minuti tekme celo izenačili na 32:32. Tekme nam nikakor ni uspelo več preobrniti, tako da so gostje nekaj sekund pred koncem zadeli za izenačenje 34:34, v zadnjem napadu pa je gostujoči vratar Žiga Rebevšek zaustavil strel Ilije Bogdanovića.

Stefan Ranisavljević, rokometaš RD Riko Ribnica: “Dobro smo se pripravili na tekmo, vendar je bila tokrat sreča na strani gostov. Bili smo nedisciplinirani tako v obrambi kakor tudi v napadu. Imeli smo preveč prehitrih strelov. To nas je stalo zmage na domačem igrišču. Škoda za točko. Gremo v Slovenj Gradec čim boljši.”

Žiga Rebevšek, vratar MRK Ljubljana: “Mislim, da je za nami ena dobra tekma in da so gledalci prišli na svoj račun. V prvem polčasu smo bili nekako polovični, v drugem pa smo stisnili. Danes nas je trdo delu na treningih v drugem delu sezone nagradilo. Mislim, da smo zasluženo osvojili točko. Hvala vsem fantom in trenerju, ki so delali za to in gremo naprej.”

Igralec tekme: Žiga Rebevšek, vratar MRK Ljubljana.

V naslednjem krogu prihodnjo soboto Ribničani potujejo v Slovenj Gradec.

More in Članska ekipa (78 of 409 articles)