RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RIKO RIBNICA 25:19 (14:10)

Liga NLB, 16. krog,
Ormož, športna dvorana Hardek, sobota, 26.2.2022, ob 19:00, sodnika Drago Ocvirk, Miran Štrigl:

RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RIKO RIBNICA 25:19 (14:10).


RK Jeruzalem Ormož:
Skledar (12 obramb), Balent, Mlač Černe, Bogadi 2, Čudič 3 (1), Voljč, Fergola, Žuran, Hebar 3, Šulek 2, Pandev, Pungartnik 4, Krabonja 3, Ćirović 8 (2), Škrinjar:
RD Riko Ribnica: Glavan, Meštrić (13 obramb), Klarič, Levstek, Pogorelec, Bogdanović, Gorenc, Žagar 2, Ljevar 2 (1), Ranisavljević, Miličevič 8 (1), Cimerman 2, Simić, Pucelj 5 (2), Begić Zbačnik.

Sedemmetrovke: RK Jeruzalem Ormož 5 (3), RD Riko Ribnica 6 (4);
Izključitve: RK Jeruzalem Ormož 8 minut, RD Riko Ribnica 12 minut;
Rdeči kartoni: -.

V vedno vročo dvorano Hardek v Ormožu, smo se odpravili s kar nekaj sivimi lasmi, saj jo je Covid zagodel bratoma Nosan, ki sta bila tako primorana ostati doma. Kljub vsem preglavicam smo tekmo dobro odprli ter po golu Milićevića prvi povedli. Na krilih razpoloženega Meštrića, smo v 8. minuti po novem golu Milićevića povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 2:4. Nato pa je naša premoč počasi začela slabeti, tako da so domačini po golu Čirovića v 18. minuti tekme in delnim izidom 6:2 v njihovo korist povedli z rezultatom 8:6. Po minuti odmora je bil primoran poseči Robert Beguš. To Prlekov ni zaustavilo, saj so po golu Bogadija v 23. minuti tekme povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi 12:8. Z istim zaostankom ter ob izidu 14:10 smo odšli tudi na polčas.
Drugi polčas sta sijajno odprla oba vratarja, Skledar in Meštrić, ki sta kar tekmovala kdo bo zbral več obramb. Tako smo morali na prvi zadetek drugega polčasa počakati kar 5 minut, ko je zadel Ljevar. Še naprej smo spremljali izjemno obrambo na obeh straneh parketa. Počasi pa smo domačine lovili, saj je rezultat po 40. minutah igre kazal 15:13. Varovanci Saše Praprotnika so to majhno, a ob enem veliko prednost, uspeli držati vse do 53. minute tekme, nato pa je prišlo verjetno do ključnega trenutka na tekmi, saj sta si dvominutno izključitev v eni obrambi prislužila tako Meštrić kot Ranisavljević, še pred tem pa je Krabonja zadel za 21:18. Kljub dvem igralcem manj smo se sijajno borili in zdržali brez prejetega zadetka, a ga na žalost nismo niti dosegli. Po zgrešenem strelu Milićevića v 56. minuti nam je vidno “padlo vse dol”, domačini pa so to izkoristili ter na koncu visoko slavili 25:19.

David Bogadi, rokometaš RK Jeruzalem Ormož: “Ob pravem pristopu in z odličnim vzdušjem, za katerega se lahko zahvalimo našim navijačem in kurentom, smo na kolena položili favorite iz Ribnice. Pokazali smo povsem drug obraz kot na tekmah v Škofji Loki in Ljubljani. Upam, da smo se vsaj malo oddolžili navijačem za dve slabi predstavi. Čaka nas gostovanje v Celju, ki bo služilo kot pripravo na tekmo sezone, ko na Hardek prihaja Ljubljana. Takrat bomo morali potrditi vlogo favoritov in si z zmago zagotoviti obstanek v Ligi NLB.”

Uroš Miličevič, rokometaš RD Riko Ribnica: “Vedeli smo, kam prihajamo ter da je Hardek vroč teren, pa čeprav smo pred tekmo veljali za favorita. Dosegli smo le 19 zadetkov in zmaga je ostala doma. Na prihodnjih tekmah bo igro potrebno popraviti in začeti novo serijo zmag ter se do konca Lige NLB boriti za tretje mesto.”

Igralec tekme: Alen Skledar (RK Jeruzalem Ormož).

V sredo nas čaka zaostala tekma 1/8 finala pokala Slovenije v Trebnjem in nato v soboto še domača tekma 17.kroga Lige NLB proti Slovanu.

More in Članska ekipa (83 of 409 articles)