RD RIKO RIBNICA – RD KOPER 33:31 (15:14)

Liga NLB, 15. krog
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 19.2.2022, ob 19:00, sodnika Miran Teršek, Aljoša Žibret, gledalcev 250:

RD RIKO RIBNICA – RD KOPER 33:31 (15:14).


RD Riko Ribnica
: Glavan, Meštrić (11 obramb), Klarič (1 obramba), Levstek, Pogorelec, Bogdanović, Gorenc, Žagar 4, Ljevar 2, Ranisavljević, Miličevič 3, Nosan 7, Cimerman 1, Simić 3, Pucelj 11 (5), Nosan 2, Begić Zbačnik;
RD Koper: Jelovčan (2 obrambi), Logar (11 obramb), Morato, Špruk 9, Žagar 3, Pavlović 2, Poklar, Konjevič 1, Moljk 2, Vujović 2, Muminović 1 (1), Zugan 1, Sanabor, Makuc 3, Kete 5 (2), Breznikar 2.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5 (5), RD Koper 6 (3);
Izključitve: RD Riko Ribnica 10 minut, RD Koper 4 minut;
Rdeči kartoni: Tine Poklar (RD Koper, 2. minuta).

 

Tekma se je začela zelo neobičajno, saj je eden najboljših koprskih igralcev Tine Poklar iz sedmih metrov našega Sandra Meštrića zadel direktno v glavo ter si prislužil neposredni rdeči karton. To smo dobro izkoristili, saj smo po desetih minutah igre vodili z rezultatom 7:3, kar je gostujočega trenerja Bojana Čotarja prisililo v minuto odmora. Primorce je to očitno predramilo, saj so se po delnem izidu 4:1 približali zgolj na zadetek zaostanka in po minuti odmora je bil prisiljen poseči tudi domači strateg Robert Beguš. Naslednjih nekaj minut smo nato vseskozi spremljali izenačeno tekmo, v kateri se nam nikakor ni uspelo odlepiti. Rezultat ob polčasu je bil 15:14.
Drugi polčas smo odprli sijajno ter na krilih razpoloženega Meštrića prišli v 35. minuti tekme do prednosti 18:14. A to še ni bilo vse. Sandro Meštrić je ob izjemni obrambi povsem zaklenil vrata, tako da smo v 46. minuti tekmi povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 26:18. A Koprčani se niso predali ter po delnem izidu 6:0 v 54. minuti tekme ujeli priključek na 29:27. V 56. minuti tekme je naša prednost znašala samo še zadetek in obetala se je infarktna končnica. Dobro minuto pred koncem tekme smo se pri rezultatu 32:30 uspešno obranili, trener Robert Beguš pa je z minuto odmora našo ekipo poskušal umiriti pred zaključkom. Tekmo smo nato mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 33:31.

Igralec tekme: Jan Pucelj, RD Riko Ribnica.

Jan Pucelj, kapetan RD Riko Ribnica: “Stvari so na začetku prvega in drugega polčasa funkcionirale tako, kot treba. Med polčasom smo se dogovorili, da naredimo čim večjo razliko, če se bo dalo. Nato pa smo žal padli in dobro, da smo na koncu sploh izvlekli zmago z dvema goloma razlike. Na koncu šteje le zmaga in v bodoče si tega ne smemo več dovoliti.”

Matevž Žagar, rokometaš RD Koper: “Slabo smo odprli tekmo. Malo nas je presekal rdeči karton Poklarja. Potem smo slabo nadaljevali ter ob koncu polčasa le ujeli ritem. Po odmoru ponovno slabo nadaljevanje in spet v drugi polovico polčasa bolje, vendar si je Ribnica priigrala preveliko prednost, da bi osvojili vsaj točko.”

V naslednjem krogu nas prihodnjo sobota čaka gostovanje v Ormožu.

More in Članska ekipa (84 of 409 articles)