RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 27:28 (14:17)

Liga NLB, 5.krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 9.10.2021, ob 19:00, sodnika Žiga Vidali, Leon Marinković, gledalcev 160:

RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 27:28 (14:17)

 

RD Riko Ribnica: Glavan, Meštrić (15 obramb), Klarič, Levstek, Šolaja, Bogdanović 4, Žagar 4 (1), Ljevar 1, Ranisavljević, Miličevič 6, Nosan 4, Cimerman 1, Simić 1, Pucelj 3, Nosan 1, Buneta 2 (1);
RD Urbanscape Loka: Dolenc, Stanojlović 1 (12 obramb), Juričan, Dolenc 1, Cingesar 3, Jamnik 3, Pipp 9 (1), Mali, Pipp 3, Bergant 1, Jesenko 7 (1), Damjanović, Jesenko, Belič-Pfajfar, Derlink, Yankovskyy.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (2), RD Urbanscape Loka 6 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 10 minut, RD Urbanscape Loka 10 minut;
Rdeči kartoni: Matic Pipp, RD Urbanscape Loka.

Tekmo smo sijajno odprli ter po manj kot 90 sekundah tekme povedli z rezultatom 2:0. Odgovor gostov je bil dober, saj so hitro uspeli izenačiti na 2:2. Po golu Jesenka iz sedmih metrov so gostje v 7. minuti tekme prvič povedli z rezultatom 3:4. Odzvali smo se zelo dobro, saj smo po dveh zaporednih zadetkih Žagarja, v 8. minuti ponovno povedli z rezultatom 5:4. Naslednjih nekah minut smo spremljali precej grobo igro na obeh straneh igrišča, pri čemer si nobeni ekipi ni uspelo priigrati večje prednosti, razpoložena sta bila tudi oba vratarja. Po golu razpoloženega Blaža Nosana smo v 16. minuti tekme ponovno povedli z dvema zadetkoma prednosti 9:7, a je bil gostujoči odgovor odličen, saj so po golu Cingesarja v 17. izenačili na 9:9. Vseskozi smo spremljali igro v kateri smo uspeli povesti, gostje pa so vedno uspeli izenačiti. V 24. minuti tekme pa je prvič na tekmi uspelo povesti tudi gostom, ko je zadel Aljaž Jesenko, Blaž Nosan pa si je ob tem prislužil še dvominutno izključitev. Po golu vratarja Stanojlovića v prazno mrežo in najvišjem vodstvu gostov z rezultatom 13:15, je po minuti odmora posegel Robert Beguš. Naša igra, predvsem obramba, pa se ni kaj prida izboljšala, saj so gostje na odmor odšli s prednostjo 14:17.

Drugi polčas smo odprli bolje kot smo končali prvega ter se po golu Bunete v 36. minuti tekme približali na 17:18. Napad kasneje smo tudi izenačili ter imeli kmalu napad za vodstvo, a smo namesto tega izgubili dve žogi, Jesenko pa je z dvema zadetkoma odpeljal Loko zopet v prednost 18:20. V 43. minuti tekme pa si je po grobem prekršku direktni rdeči karton prislužil Matic Pipp. Tako smo po golu Bogdanovića v 44. minuti tekme ponovno uspeli izenačiti na 20:20. A znova so sledile napake v napadu, gostje pa so prišli do lahkih zadetkov. Sledila je infarktna končnica v kateri nam je Loka pobegnila že na tri zadetki prednosti, a smo se kljub temu vrnili v igro ter izenačili in imeli celo napad za vodstvo, a ga zopet poceni zapravili. Loka je ponovno povedla, v samem finišu tekme pa je nato zmanjkalo časa za izenačenje, zato so gostje zasluženo slavili z rezultatom 27:28.

Jan Pucelj, kapetan RD Riko Ribnica: “Slaba tekma. Začeli nekako dovolj v redu, nato pa smo padli v mlin hitrega rokometa, ki nam nikakor ne diši. Do konca tekme smo jih vedno ujeli, vendar smo se na koncu sami premagali z določenimi tehničnimi napakami in zgrešenimi streli. Loki bi čestital na zasluženi zmagi, mi pa bomo iskali točke drugje. Ob tem bi povabil domače navijače na derbi naslednjega kroga proti Celju že ta petek.”

Aljaž jesenko, RD Urbanscape Loka: “Težka tekma. Vedeli smo, da bo tekma izenačena, da bo šlo 60 minut na nož. Dve odlični obrambi in dva pametna napada smo videli danes. Na koncu smo bili srečnejši. Ob več zbranosti bi tekmo lahko morda dobili že prej. Pohvalil bi svojo ekipo in upam na podobno nadaljevanje.”

Igralec tekme: Jesenko Aljaž, RD Urbancaspe Loka.

More in Članska ekipa (95 of 408 articles)