RD LL G. SLOVAN – RD RIKO RIBNICA 24:25 (10:15)

Liga NLB, 4.krog,
Ljubljana, Športni park Kodeljevo, sobota, 2.10.2021, ob 18:30, sodnika Bojan Lah, David Sok:


RD LL GROSIST SLOVAN – RD RIKO RIBNICA 24:25 (10:15)
.

 

RD LL GROSIST SLOVAN: Grudnik (16 obramb), Selakovič, Čaušević 5, Serdinšek-Ekart, Gabrieri, Dragar, Tufegdžić 4 (2), Topolovec 4 (2), Lipovac, Miklavec 4, Lešek 1, Stopar 1, Martinović 5, Kotar, Turnšek;

RD RIKO RIBNICA: Glavan, Meštrić (12 obramb), Klarič, Levstek, Šolaja, Bogdanović 2, Gorenc, Žagar 3, Ljevar 2, Miličevič 5, Nosan 1, Cimerman, Simić, Pucelj 8 (7), Nosan 2, Buneta 2 (1);

Sedemmetrovke: RD LL Grosist Slovan 6 (4), RD Riko Ribnica 8 (8);
Izključitve: RD LL Grosist Slovan 12 minut, RD Riko Ribnica 10 minut;
Rdeči kartoni: -.

Obe ekipi sta tekmo odprli z dobro igro v obrambi, tako da je prvi zadetek padel šele v tretji minuti tekme, ko ja za vodstvo domačih zadel Čaušević. Kot se je kasneje izkazalo je bilo to tudi edino vodstvo domačih na tekmi, saj so nato hitro zagospodarili naši fantje ter v 9. minuti tekme po golu Žagarja povedli z rezultatom 2:5. Domačini so dobro odgovorili ter hitro izenačili na 5:5, a so dobro odgovorili tudi naši fantje, ki so po golu Žagarja v 14. minuti tekme zopet povedli 5:7. Slovan je še uspel znižati na 6:7 nato pa se je razbranil Meštrić. Po golu Mitje Nosana v 18. minuti tekme smo izenačili najvišjo prednostjo na tekmi 6:9. Varovanci Aleš Repine so se borili, a bili velikokrat pregrobi, zato so sledile izključitve, kar smo mi s pridom izkoriščali. Tako smo po golu Bogdanovića v 25. minuti tekme povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 8:13. Z isto razliko pa smo odšli tudi na odmor 10:15.

Drugi polčas pa so bolje odprli Ljubljančani. Blestel je predvsem njihov vratar Grudnik, ki je ubranil prve tri naše poizkuse v drugem polčasu. A če nam že ni šlo v napadu smo bili še naprej sijajni v obrambi ter tako v tem času prejeli samo en zadetek. Prebrodili smo tudi krizo v napadu ter po golu Ljevarja v 38. minuti tekme povedli z rezultatom 12:18, novo najvišjo prednostjo na tekmi. Nekaj upanja sta domačim prinesla dva hitra zadetka Čauševića v 46. minuti tekme, s čimer so se domači približali na 17:21. V naslednjih dveh minutah sta mreži mirovali, na kar so zopet zadeli domači ter prek Martinovića znižali na 18:21, kar je našega trenerja Roberta Beguša prisililo v minuto odmora. Tudi po minuti odmora nismo uspeli zadeti, Slovan pa se je po golu Miklavca v 52. minuti približal na nevarnih 20:21. Sedem minutni mrk v napadu je uspel iz sedmih metrov prekiniti kapetan Jan Pucelj, ki je v 54. minuti tekme zadel za 20:22. V 55. minuti pa si je dvominutno izključitev prislužil Blaž Nosan. Po napaki Simića v napadu je imel Slovan napad za izenačenje, a je prav slednji popravil napako ter ukradel žogo, iz protinapada pa je zadel Milićević. Zadihali smo nekoliko lažje, a nismo mogli biti povsem mirni, zato je v 58. minuti pri rezultatu 23:25 po svojem zadnjem timeoutu posegel Robert Beguš. Slovan je uprizoril sijajno končnico ter 13 sekund do konca tekme prišel do sedemmetrovke za izenačenje na 25:25. Iz oči v oči sta si stopila Tim Topolovec ter Sandro Meštrić, veliki junak pa je z obrambo postal slednji. Končni rezultat tekme 24:25.

Igralec tekme: Sandro Meštrić (RD Riko Ribnica).

Aleš Repina, trener RD LL Grosist Slovan: “Prvi polčas je bil iz naše strani zelo slab, celo tekmo smo jih lovili in na koncu ni odločala tista sedemmetrovka, saj smo tudi prej imeli možnost za vodstvo. Sedemmetrovka je bila na koncu le nesreča. Zgodi se, da zgrešiš, čestitam gostom za zmago.”

Robert Beguš, trener RD Riko Ribnica: “Sami smo poskrbeli za napeto tekmo. Polčas smo dobili za pet zadetkov. Namesto da bi povečali razliko, ko smo imeli možnost, smo zgrešili nekaj lahkih strelov. Tako smo sami sebi naredili zanimivo tekmo, a na koncu se je na srečo uspešno končalo za nas.”

More in Članska ekipa (97 of 409 articles)