RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RIKO RIBNICA 36:25 (21:15)

Liga NLB, 4.krog,
Ormož, športna dvorana Hardek, sobota, 26.9.2020, ob 19:00, gledalcev 150, sodnika Miran Štrigl, Drago Ocvirk:

RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RIKO RIBNICA 36:25 (21:15).

RK Jeruzalem Ormož: Bogadi 4, Šoštarič, Krabonja, Čudič 6 (2), Žuran 7, M. Hebar 5, Šulek 1, Kocbek 5, Balent, Munda 1, Kosi 5, Mesarič 1, Krasnič, Ciglar 1, Skledar, Škrinjar;
RD Riko Ribnica: Bojić, Andoljšek, Strmljan 2, Horvat, Gorenc, Eskeričić 2, Žagar 1, Knavs 2, Ranisavljević 4, Miličević 3, Pahulje, Nosan 1, Cimerman, Pucelj 5 (2), Setnikar 3, Atanasov 2.

Sedemmetrovke: RK Jeruzalem Ormož 2 (0), RD Riko Ribnica 3 (2);
Izključitve: RK Jeruzalem Ormož 6, RD Riko Ribnica 2 minuti;
Rdeči kartoni: -.

Že pred tekmo smo vedeli kako težko gostovanj nas čaka, a nekaj upanja sta vlivali rehabilitaciji poškodb Eskeričića ter Setnikarja. Prav oba povratnika po poškodbah sta dosegla prva dva zadetka za izenačenje 2:2. V tistem trenutku si najbrž nihče izmed ribniških privržencev kluba ni mislil, da je to zadnje izenačenje na tekmi, saj so nas kasneje Ormožani povsem nadigrali v vseh prvinah rokometne igre. Na začetku tekme je bil zelo razpoložen Rok Žuran, ki je bil vodja delnega izida domačih 3:0. Odgovorili smo dobro ter po golih Puclja in Setnikarja v 7. minuti znižali na 5:4. Nato pa so se stvari začele podirati. Ormožani so s ponovnim delnim izidom 3:0 prisilili gostujočega trenerja Damjana Škaperja v prvo minuta odmora na tekmi in to že v 11. minuti. Po prekinitvi stvari niso bile bistveno bolje, a se ormoško vodstvo vsaj ni višalo. Do dvajsete minuto smo tako spremljali igro gol za gol brez pravih obramb, saj je rezultat ne semaforju kazal 14:10 v korist domačih. Nebojša Bojić v golu ni bil razpoložen, zato je Damjan Škaper poizkušal tudi z mladincem Andoljškom, ki pa tudi ni uspel prekiniti juriša domačih. Z delnim izidom 4:1 in vodstvom 18:11 v 24. minuti, gostujočemu trenerju ni preostalo drugega kot da vzame še drugo minuto odmora na tekmi. Do konca polčasa smo na to zaostanek uspeli znižati na 6 zadetkov 21:15.
Po zelo slabem prvem polčasu predvsem v obrambi, saj se ne spomnimo kdaj smo nazadnje prejeli več kot 20 zadetkov ob polčasu, smo vsi verjeli v preobrat, ki pa ga žal nismo dočakali. Zaustavilo se je še v napadu kar je razpoložen ormoški napad znal kaznovati z vseh strani. Domači so v Čudiču, Žuranu, Kosiju, Bogadiju ter Hebarju enostavno imeli prevč razpoloženih igralcev, tako da je rezultat v 43. minuti prvič kazal +10 za domače 28:18. Do konca tekme nam na to ni uspelo niti enkrat več priti pod to razliko, tako da smo tekmo popolnoma zasluženo izgubili z visokih 36:25.