RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 29:32 (16:15)

Liga NLB, 3. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 19.9.2020, ob 19:00, gledalcev 150, Miran Teršek, Aljoša Žibret:

RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 29:32 (16:15).

RD Riko Ribnica: Bojić (13 obramb), Andoljšek; Strmljan 6, Horvat 1, Šolaja, Ekseričić 1, Žagar 3, Knavs, Ranisavljević 4, Miličevič, Pahulje, Nosan 4 (1), Cimerman 4, Pucelj 6 (3), Setnikar;
RK Trimo Trebnje: Tomić (7 obramb)(2), Brana (7 obramb), Rašo 7 (5), Višček, Didovič 2, Grojzdek, Dobovičnik 3, Cingesar 1, Hamidović 3 (2), Kotar 3, Potočnik 3, Kmet, Udovič 5, Grbič, Cirar 3.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (4); RK Trimo Trebnje 10 (7);
Izključitve: RD Riko Ribnica 12 minut; RK Trimo Trebnje 4 minut;
Rdeči kartoni: -.

Tekmo smo sijajno odprli ter na krilih razpoloženega Bojića in izjemno kombinatornega in učinkovitega napada povedli 5:2. Trebanjci so se nato vendarle prebudili ter izenačili na 6:6. Po nekaj minutnem spremljanju igre gol za gol so gostje v 21. minuti izenačili na 11:11. V 26. minuti smo po golu Stefana Ranisavljevića zopet povedli z rezultatom 14:12, a so nas gostje zopet ujeli ter izenačili na 14:14. Na odmor smo odšli s prednostjo zadetka 16:15.
Drugi polčas je prinesel spremembo v trebanjskih vratih, kar se je izkazalo za odlično potezo. Aleksandar Tomić je namreč zaklenil svoja vrata, kar so njegovi soigralci unovčili v napadu ter ušli na 19:23. Zaradi kar nekaj izključitev se enostavno nismo mogli več priključiti Trebanjcem, ki so na koncu zasluženo slavili 29:32.

Damjan Škaper, trener RD Riko Ribnica: “Prvi polčas je bil dober, v drugem pa smo prejeli zopet kar nekaj izključitev ter morali igrati z igralcem ali celo dvema manj. Trebnje je to izkoristilo ter zasluženo zmagalo. Sam pa bi za glavni razlog za poraz izpostavil zgrešene “zicerje” v drugem polčasu.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje: “Že pred tekmo smo vedeli, da bo tekma težka in to se je tudi izkazalo. Pa vendar smo drugi polčas pokazali pravi karakter, se držali svojega ter na koncu zasluženo osvojili dve točki. Fantom kapa dol, a časa za počitek ni, saj nas v torek čaka evropska tekma, ampak verjamem, da stopamo po pravi poti.

Igralec tekme: Aleksandar Tomić.