RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 30:28 (17:13)


Liga NLB, 20. krog,
Ribnica, dvorana ŠC Ribnica, sobota, 29.2.2020, ob 19:00, sodnika Dušan Deržek, Bojan Brecelj, gledalcev 310:

RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 30:28 (17:13).

RD Riko Ribnica: Bojić (3 obrambe), Klarič (10 obramb), Strmljan 5, Horvat 5, Vujačić 3, Žagar, Knavs 5 (2), Ranisavljević 1, Pahulje 1, Nosan B., Cimerman 1, Kovačič 1, Pucelj 4, Tomšič, M. Nosan, Setnikar 4;
RD Urbanscape Loka: Gartner, Dolenc, Grojzdek 7, Jamnik 1, Jesenko M. 4 (1), Juričan, Mali, Jeseničnik, Pipp 4, Jesenko A. 3 (1), Pokorn, Božnar, Klemenčič 1, Strehar 1, Šilc, Atanasov 7.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (2); RD Urbanscape Loka 3 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 6 minut; RD Urbanscape Loka 6 minut;
Rdeči kartoni: D. Kovačič, RD Riko Ribnica (55.minuta).

Tekmo smo dobro odprli ter po lepem golu Rista Vujačića prvi povedli. Z odlično igro v obrambi ter zelo gledljivo igro v napadu smo v 5. minuti po golu Roka Setnikarja povedli že z rezultatom 5:1 ter nekdanjega ribniškega stratega Roberta Beguša prisilili v minuto odmora. Po tej so njegovi varovanci zaigrali bolje ter z delnim izidom 3:1 ujeli priključek na 6:4. Sledilo je obdobje v katerem sta bili obe ekipi izenačeni, z nekaj izjemnimi obrambami pa sta se izkazala domači vratar Bojić ter gostujoči vratar Juričan. Po lepem polprotinapadu Roka Setnikarja smo v 17. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 12:7. Gostje so sijajno odgovorili z delnim izidom 3:0, zato je bil domači trener Damjan Škaper primoran vzeti minuto odmora. Tudi po minuti odmora gostje niso dovolili, da bi jim ušli na višjo prednost ter se celo približali na 12:11. Naši fantje so se nato zbrali ter na odmor odšli s prednostjo 17:13.
Gorenjci so drugi polčas odprli precej bolje kot prvega ter se hitro približali na 17:15. Po dveh zaporednih golih Uroša Knavsa smo v 37. minuti zopet povedli z rezultatom +4 (19:15). Gostje so kljub nizki zunanji liniji, ki v povprečju ni merila 180 cm, s hitro ter kombinatorno igro povzročali težave varovancem Damjana Škaperja. Tako so se hitro približali na 19:17 ter vseskozi dihali domači zasedbi za ovratnik. Razpoložena sta bila predvsem Grojzdek ter Atanasov. V 47. minuti so imeli gostje prek Pippa protinapad, a se je z izjemno obrambo izkazal Mark Klarič. Sledila je naša tehnična napaka v napadu ter tokrat uspešen protinapad Aljaža Jesenka, ki je Gorenjce v 48. minuti približal zgolj na zadetek zaostanka 23:22. Domači trener je reagiral z minuto odmora. Še naprej smo spremljali igro “gol za gol”. V 55. minuti pri rezultatu 27:25 je David Kovačič prejel rdeči karton. Gostje so imeli “zicer” z levega krila, a se jim je veselje preprečil Mark Klarič. Nato pa je v napadu stvari v svoje roke vzel Tilen Strmljan ter nas z dvema zadetkoma popeljal do prednosti 29:25. Tekmo smo nato mirno pripeljali do konca ter zasluženo slavili z rezultatom 30:28.

Mark Klarič, vratar RD Riko Ribnica: “Za nami je težka tekma, tako kot vsaka v zadnjem času kadar se pomerimo z ekipo RD Urbanscape Loka. Gostje so se s svojo hitro ter kombinatorno igro zopet izkazali za zelo neugodnega tekmeca. Ne glede na to, da je bila razlika na koncu samo dva gola, mislim, da smo skozi vseh 60 minut držali nadzor nad potekom igre.”
Aleksander Atanasov, igralec RD Urbanscape Loka: “V Ribnico smo prišli po dve točki, a so Ribničani na našo žalost tekmo suvereno pripeljali do konca. Naša igra je bila na trenutke dobra, vendar smo v njej preveč nihali. Tako so domačini zasluženo osvojili novi dve točki.”

Igralec tekme: Mark Klarič

More in Članska ekipa (130 of 406 articles)