RK CELJE P.L. – RD RIKO RIBNICA 29:23 (13:14)

Liga NLB, 19.krog,
Celje, dvorana Zlatorog, sreda, 19.2.2020, ob 17:30, gledalcev 800, sodnika Aljoša Žibret,  Miran Teršek:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RD RIKO RIBNICA 29:23 (13:14).

RK Celje Pivovarna Laško: Vujovič (19 obramb,) Ferlin, Cvetko, Rakita, Cokan 4, Razgor 9 (5), Šarac 4, Grošelj, Poteko 3, Žabič, Da Silva 2, Horžen 3, Grebenc 1, Makuc 2, Leban, Novak 1;
RD Riko Ribnica: Bojić (11 obramb), Klarič (1 obramba), Strmljan 1, Horvat 4, Vujačić 4, Žagar, Knavs, Ranisavljević 2, Pahulje, Lešek, Cimerman, Kovačič 4, Pucelj 4 (2), Tomšič, Nosan M., Setnikar 4, trener.

Sedemmetrovke: RK Celje P. L. 6 (5), RD Riko Ribnica 3 (2);
Izključitve: RK Celje P. L. 6 minut, RD Riko Ribnica 8 minut;
Rdeči kartoni: -;

Tekmo smo dobro odprli ter po golu Roka Setnikarja povedli z rezultatom 1:0. Celjani so imeli v 6. minuti iz sedmih metrov priložnost za prvo vodstvo na tekmi vendar se je z obrambo izkazal Nebojša Bojić, ki je blestel na uvodu tekme. Po golu Davida Razgorja iz protinapada so v 8. minuti Celjani prvič na tekmi povedli z rezultatom 4:3. Naši fantje so odlično odgovorili ter po dveh sijajnih vtekanjih Roka Setnikarja na krožnega napadalca v 11. minuti povedli z rezultatom 6:7. Po nekaj sijajnih izmenjavah obramb obeh vratarjev, so Celjani po golu Davida Razgorja iz sedmih metrov v 16. minuti povedli z rezultatom 9:8. Kljub odlični dnevni formi Nebojše Bojića so Celjani v 20. minuti povedli z največjo prednostjo na tekmi 12:9. Res je, da domačinom nismo dopustili, da bi ušli na večjo razliko, a smo se v napadu kar precej mučili, zato je Damjan Škaper v 25. minuti vzel minuto odmora. Ta je očitno fantom dobro dela, saj so z delnim izidom 3:0 po golu Tilna Strmljana v 29. minuti povedli z rezultatom 13:14. Posledično je sledila minuta odmora na zahtevo domačega trenerja Tomaža Ocvirka. Do konca polčasa se rezultat ni več spremenil.
Tudi drugi polčas smo otvorili dobro ter po golu Rista Vujačića celo povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 13:15. Domačim se je hitro uspelo pobrati, saj so po golu razpoloženega Razgorja v 35. minuti že povedli 17:16. A varovanci Damjana Škaperja se še naprej niso predali ter grenili življenje domačimom. Tako smo po golu Gašperja Horvata v 39. minuti zopet izenačili na 18:18. Kasneje se je izkazalo, da je bilo to zadnje izenačenje na tekmi, saj so Celjani strnili svoje obrambne vrste ter na krilih razpoloženega Miljana Vujovića ušli na najvišjo prednost na tekmi 22:18. Našo skoraj 10 minutno sušo v napadu je uspel prekiniti Stefan Ranisavljević, ki je v 47. minuti zadel za 22:19. Kaj več od tega nam ni uspelo, tako da so Celjani tekmo mirno pripeljali do konca ter zasluženo slavili z rezultatom 29:23.

Tim Cokan, igralec RK Celje P. L. : “Zadovoljen sem kako smo odigrali predvsem ta drugi del, vesel sem tudi kako sem sam odigral to tekmo in izkoristil priložnost. Soigralci so me odlično zalagali z žogami, vsi skupaj pa smo stisnili v drugem delu. V prvem polčasu je bilo preveč izgubljenih žog, preveč smo tudi grešili v zaključkih, v drugem pa smo se sestavili in odlično odigrali tako v obrambi, kot tudi v napadu ter zasluženo zmagali.”
Mitja Nosan, igralec RD Riko Ribnica: “Celje je močna ekipa, ima daljšo klop in to se nam vedno pozna v drugem delu. Enako je bilo tudi danes, zadnjih petnajst, dvajset minut pademo in ne uspemo več držati tempa. Mi damo vedno na teh tekmah vse od sebe, a na koncu nam nikakor ne uspe.”

Foto RK Celje P.L.

More in Članska ekipa (134 of 409 articles)