RD RIKO RIBNICA – MRD DOBOVA 29:25 (15:11)

Liga NLB, 18.krog,
Ribnica, dvorana ŠC Ribnica, petek, 14.2.2020, ob 19:00:

RD RIKO RIBNICA – MRD DOBOVA 29:25 (15:11).

RD Riko Ribnica: Bojić 1 (10 obramb), Klarič (1 obramba), Strmljan, Horvat 2, Vujačić 4, Šolaja 1, Knavs, Ranisavljević, Pahulje, Lešek, Cimerman, Kovačič 5, Pucelj 5, Tomšič 1, M. Nosan, Setnikar 10 (6);
MRD Dobova: Gerčar, Bradeško 1, Dular, Markušić 6 (2), Brdik, Leben, Jezernik 1, Mladkovič, Mlakar, Lončar, Krnc 2, Kunst 4, Sintič 7 (4), Mijušković, Florjančič 4 (1).

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 6 (6); MRD Dobova 10 (7);
Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut; MRD Dobova 6 minut;
Rdeči kartoni: D. Markušić, MRD Dobova (59.minuta).

Na praznik zaljubljencev je ribniška ekipa doma gostila ekipo MRD Dobova. Že kaj kmalu po prvem sodnikovem pisku pa je bilo moč opaziti, da se bo treba za novo zmago močno potruditi. Gostje so tekmo odprli dobro ter po golu Marka Sintiča, njihovega najboljšega strelca, iz sedmih metrov prvič na tekmi povedli. Varovanci Benjamina Teraša so s potrpežljivo igro v napadu vedno znova uspeli zadeti, tako da so naši fantje potrebovali nekaj uvodnih minut, da so goste počasi začeli treti. Po golu Davida Kovačiča za 4:3 v 6. minuti tekme smo prvič povedli. Po uspešno ubranjeni sedemmetrovki Marka Klariča ter golu Gašperja Horvata v 11. minuti smo prvič na tekmi povedli z dvema goloma prednosti in zdelo se je, da bo prednost samo še rasla. A gostje se niso dali ter v 16. minuti po golu Doriana Markušića izenačili na 8:8. Domači trener ni bil zadovoljen s tistim kar je videl, zato se je v 19. minuti odločil za minuto odmora. Po njej so fantje bolje zaigrali predvsem v obrambi ter si do konca polčasa, z delnim izidom 5:1, priigrali najvišjo prednost na tekmi 15:11.
Takoj v prvem napadu drugega polčasa, smo po golu Mihe Tomšiča povedli že s petimi zadetki prednosti in marsikdo v dvorani je sam pri sebi že vknjižil novi dve točki. A gostje so odgovorili z delnim izidom 3:0 ter po dveh golih Luke Florjančiča v 35. minuti zopet ujeli priključek. Sledila je zopet boljša igra naših fantov, ki so v 45. minuti tekme po golu Rista Vujačića ponovno povedli s štirimi zadetki prednosti 22:18. Gostje se še naprej niso predali ter imeli v 57. minuti celo sedemmetrovko, da se približajo zgolj na zadetek zaostanka, a se je z ubranjeno sedemmetrovko izkazal Nebojša Bojić. Naši fantje so na to tekmo mirno pripeljali do konca ter zasluženo slavili z rezultatom 29:25.

Rok Setnikar, igralec RD Riko Ribnica: “V  tekmo smo startali dobro ter naredili manjšo razliko, ki smo jo na to držali praktično celotno tekmo. Vmes smo sicer imeli manjši padec v igri, ampak smo se hitro pobrali ter kontrolirano tekmo pripeljali mirno do konca ter zasluženo slavili.”
Matic Gerčar, vratar MRD Dobova: “Mislim, da je bila to ena dobra ter gledljiva tekma predvsem za gledalce. Igrali smo dobro ter prikazali borbeno igro, vendar nas je na koncu nekaj lastnih napak pokopalo. Domači ekipi čestitam za zmago.”

Igralec tekme: Rok Setnikar

More in Članska ekipa (132 of 406 articles)