RD KOPER – RD RIKO RIBNICA 19:22 (9:11)

Liga NLB, 17.krog,
Koper, Arena Bonifika, sobota, 8.2.2020, ob 19:00, sodnika Mitja Smolko, Matija Knez, gledalcev 750:

RD KOPER – RD RIKO RIBNICA 19:22 (9:11).

RD Koper: Postogna, Dobaj, Dolenc, Žagar 1, Avsec, Krečič 6 (3), Konjević, Moljk 1, Smolnik, Sokolič 5 (2), Guček 1, Marić 1, Planinc 3, Stopar, Breznikar 1, Štavar;
RD Riko Ribnica: Bojić (15 obramb), Klarič, Strmljan 1, Horvat 4, Vujačič 6, Šolaja, Knavs 1, Ranisavljević 1, Pahulje, Lešek, Cimerman 2, Kovačič 3, Pucelj 1, Tomšič, Nosan M., Setnikar 3 (1).

Sedemmetrovke: RD Koper 6 (5), RD Riko Ribnica 2 (1);
Izključitve: RD Koper 4 minute, RD Riko Ribnica 10 minut;
Rdeči kartoni: -;

Vsi, ki spremljamo ribniški rokomet ter Ligo NLB malo podrobneje vemo, da so gostovanja v Kopru vedno zelo neugodna ter praviloma zelo tesna. In nič drugače ni bilo tudi tokrat, ko sta nam obe ekipi prikazali odlično predstavo predvsem v obrambi.
Tekmo smo dobro odprli ter prek Stefana Ranisavljevića prvi povedli. Domači so izenačeli prek Nejca Planinca nato pa je sledil delni izid 3:0 v korist varovancev Damjana Škaperja. Koperčanom je ribniški nalet uspelo prekiniti, saj sta praktično istočasno dvominutno izključitev prejela Jan Pucelj ter Stefan Ranisavljević. Domačini so to uspeli izkoristiti ter se nam po golu Tilna Sokoliča v 13. minuti tekme približali na zadetek zaostanka 4:5. Po golu Grege Krečiča v 20. minuti za 6:6, se je gostujoči trener Damjan Škaper odločil za minuto odmora. Ta je našim fantom očitno dobro dela, saj smo na hitro povedli z rezultatom 6:8. Koperčanom nikakor ni uspelo ujeti priključka, saj je v ribniškem golu v tem obdobju blestel Nebojša Bojić. Tako je bil domači trener Uroš Rapotec, po golu Rista Vujačića v 27. minuti za 8:11, primoran vzeti minuto odmora. Po njej je domačim do polčasa uspelo zmanjšati zaostanek na 9:11.
Drugi polčas smo odprli slabše kot prvega. Miha Tomšič si je hitro prislužil dvominutno kazen, tako da so gostje po golu Tilna Sokoliča v 34. minuti uspeli izenačiti na 12:12. Tekma je bila ponovno povsem odprta. Sledila je še izključitev Jana Puclja ter Davida Kovačiča v istem koperskem napadu in kar naenkrat so bili domačini v boljšem položaju za zaključek tekme. A naši fantje so sijajno odreagirali ter pokazali pravi karakter, saj domačim kljub dvema igralcema več v teh dveh minutah ni uspelo doseči niti zadetka. Z ubranjeno sedemmetrovko pa se je izkazal Nebojša Bojić. Prav po tej obrambi se je psihološki momentum močno prevesil v našo korist kar se je poznalo tudi pri naši igri v zaključku tekme. Tako smo po golu Roka Setnikarja v 52. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi +4 in sicer 15:19. Koperčanom priključka ni več uspelo ujeti, tako da smo tekmo mirno pripeljali do konca. Končni rezultat 19:22.

Nebojša Bojić, rokometaš RD Riko Ribnica: “Današnja zmaga je za nas zelo pomembna. Mislim, da smo oba polčasa odlično odigrali v obrambi, v napadu pa nekoliko slabše. Vseeno smo uspeli na koncu obdržati prednost in zasluženo zmagali.”

Tilen Sokolič, RD Koper:
“Ponovno smo naredili preveč tehničnih napak, zgrešili smo preveč neoviranih metov. Dosegli smo samo 19 golov, kar je premalo, da bi lahko premagali tako kakovostnega tekmeca. Trudili se bomo še naprej in poskušali odpraviti naše napake.”

More in Članska ekipa (137 of 410 articles)