SKA MINSK (BLR) – RD RIKO RIBNICA 28:23 (13:13)

Povratna tekma 2. kroga kvalifikacij pokala EHF,
Minsk (Belorusija), dvorana Sport Palace Oruchye, nedelja, 13.10.2019, ob 17:00 (po lokalnem času):

SKA MINSK – RD RIKO RIBNICA 28:23 (13:13).

SKA Minsk: Maroz, Khmialkou 1, Leukhin, Hiryk 2, Sabko, Aliokhin 3, Nikulenkau 9, Kamyshyk, Kishou, Kryvenka 1, Rutenka 4, Ushal, Cherkashchenko 4, Bokhan 1, Brouka 1, Shylovich 2;
RD Riko Ribnica: Bojić (7 obramb), Klarič (1 obramba), Strmljan 2, Horvat 4, Vujačić 3, Knavs 1, Ranisavljević 1, Pahulje, Lešek, B. Nosan, Cimerman 3, Pucelj 4, Tomšič, M. Nosan, Setnikar 5 (2).

Sedemmetrovke: SKA Minsk 3 (3), RD Riko Ribnica 4 (2);
Izključitve: SKA Minsk 6 minut, RD Riko Ribnica 8;
Rdeči karton: -.

Ribničani so v tekmo vstopili zelo samozavestno in odločeni, da se prebijejo v nadaljevanje tekmovanja. Prvih 13 minut je bilo sanjskih, saj so gostje z dvema goloma Horvata in kar 3 Setnikarja povedli že s 3:7. Domačini so nato z delnim izidom 4:0 v naslednjih 4 minutah izid poravnali na 7. Ribničani se niso predajali in bili ves prvi polčas v rahli rezultatski prednosti. Domačini so prvič na tekmi povedli s 13:12 tik pred odmorom, a je Pucelj s svojim 3 golom v prvem polčasu izid poravnal na 13:13, kar je bil tudi izid prvega polčasa.
Drugi del so Ribničani začeli oslabljeni zaradi izključitve Mitje Nosana le dve sekundi pred koncem prvega polčasa, kar so gostitelji znali hitro unovčiti. Ti so takoj prešli v vodstvo in ga do sredine drugega dela igra vztrajno povečevali. Semafor je v 45. minuti kazal izid 22:16, kar je že nakazovalo na to, da se bo evropska sezona za zasedbo Damjana Škaperja v Minsku končala. Ribničani so sicer poskušali vse, da se izvlečejo, vendar so bili gostitelji premočni, da bi dopustili presenečenje. Gostje so zaostanek v 56. minuti sicer prepolovili na 3 gole, vendar pa bili v zaključku tekme predvsem pri strelih iz čistih situacij preveč nezbrani za kaj več. Končni izid 28:23 je pomenil, da rokometaši SKA Minsk napredujejo v 3 krog kvalifikacij pokala EHF.
Ribničanom sedaj ostaja nadaljevanje boja za točke v domačem prvenstvu, kjer so po šestih odigranih krogih še vedno neporaženi in trdno na 2. mestu prvenstvene lestvice.

Trener ribniške ekipe je po tekmi razmišljal:“Težka tekma. Prvi polčas smo odigrali na zelo visokem nivoju enkrat celo povedli za 4 gole. Drugi polčas smo pa padli. Že tako smo dokaj težko prihajali do čistih strelov, pa še te smo v drugem delu začeli grešiti, razbranili smo tudi njihovega vratarja in to je na koncu odločilo tekmo.”

Kapetan ekipe Jan Pucelj pa je dodal:“Zelo, zelo tekma. Zelo dobro so se pripravili na nas, tako kot smo se tudi mi pripravili na njih. Igrali so grdo, ampak nimamo kaj. Ko na koncu potegnemo črto, ugotovimo, da so bili boljši. Mi se ponovno povsem posvečamo domačemu prvenstvu in naslednjemu nasprotniku Dobovi.”

More in Članska ekipa (149 of 409 articles)