RK MARIBOR BRANIK – RD RIKO RIBNICA 29:28 (16:16)

Liga NLB, 23. krog,
Maribor, dvorana Tabor, petek, 23.4.3031, ob 20:30, sodnika Dejan Ivančič, Igor Ivančič:

RK MARIBOR BRANIK – RD RIKO RIBNICA 29:28 (16:16).


RK Maribor Branik:
Milačić, Ferjan (6 obramb), Lorger (5 obramb), Pungartnik 1, Zupanič 4, Planinšek 3, Veselinović 2, Sok 11 (3), Hočevar, Jerenec, Miličević 1, Košec 4, Rakita 1, Budja, Golik, Žabić 2;
RD Riko Ribnica: Bojić (10 obramb), Glavan, Strmljan 4, Horvat, Eskeričić, Žagar 4, Knavs, Ranisavljević 5, Miličević 4, Pahulje, B. Nosan 1, Cimerman 1, Pucelj 3, M. Nosan 2, Setnikar 4 (1), Atanasov.

Sedemmetrovke: RK Maribor Branik 4 (3), RD Riko Ribnica 1 (1);
Izključitve: RK Maribor Branik 2 minuti, RD Riko Ribnica 10 minut;
Rdeči kartoni: Izidor Budja, RK Maribor Branik (22. minita); Nosan Mitja, RD Riko Ribnica (60. minuta).

Gostovanje v Mariboru smo odlično odprli, saj smo takoj povedli z rezultatom 0:2 in zdelo se je, da smo pravi. Sledil je sijajen odgovor varovancev Siniše Markote, ki so z delnim izidom 4:0, v 5. minuti tekme povedli z rezultatom 4:2. Prvi del srečanja smo spremljali zelo zanimivo tekmo, saj sta se ekipi izmenjavali v delnih izidih, kajti po dveh zaporednih golih Žagarja smo v 7. minuti tekme zopet izenačili na 4:4. Nato smo več kot 10 minut spremljali igro gol za gol, saj je bil rezultat vseskozi izenačen. Zopet nam je uspelo povesti v 18. minuti tekme, ko je iz 7 metrov zadel Setnikar. V 22. minuti tekme je rdeči karton prejel domači Budja, ki nam je v Ribnici povzročal ogromno težav. Tega nam ni uspelo bistveno unovčiti, saj smo na odmor odšli poravnani 16:16.
Podobno kot prvega smo odlično odprli tudi drugi polčas, saj smo v 35. minuti izenačili najvišjo prednost na tekmi +2, ko je za 17:19 zadel Miličević. Po golu Setnikarja v 37. minuti tekme za 18:21, smo povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi in zdelo se je, da domačine počasi lomimo. A Štajerci se niso predali in po golu vročega kapetana Soka, v 41. minuti tekme ujeli priključek 20:21. Na to smo vseskozi vodili in držali prednost zadetka dveh vse do 50. minute, ko je iz 7 metrov za izenačenje 24:24 ponovno zadel Sok. Domačini se tu niso ustavili ter zadeli še trikrat in tako z delnim izidom 5:0 v 56. minuti tekme povedli z rezultatom 27:24. Zdelo se je, da je tekma za nas izgubljena. V samem zaključku tekme smo nato pokazali odlično igro ter na krilih razpoloženega Bojića v zadnji minuti tekme izenačili na 28:28. Prav Bojić je tudi v zadnjem napadu z izjemno obrambo domačim najprej preprečil vodstvo, a je odbitek v gol pospravil Adrian Miličević ter tako nekaj sekund pred koncem, z edinim golom na tekmi postal veliki junak.
Končni rezultat 29:28.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: “V zadnji minuti odmora sem od fantov zahteval dolg napad. Veselinoviću sem rekel, da moramo ob njihovem ‘pressingu’ preko njega z njegovo hitrostjo prebijati obrambo. Za zadnji napad smo se dogovorili, da igramo mirno, saj je tudi točka proti Ribnici velika. Zahteval sem met proti golu tri sekunde do konca. Med polčasom sem fantom rekel, da igramo slabo v obrambi, a je rezultat vseeno neodločen. Rekel sem, da moramo Ribnico zadržati pod 30 goli in da če nam bo to uspelo, da lahko zmagamo. Na koncu se je to tudi zgodilo.”

Gregor Cvijić, trener RD Riko Ribnica: “V zaključkih smo bili preveč nezbrani. Vratar Maribora je dobro branil, stresli smo kar nekaj vratnic in prečk. Zgubili smo tudi preveč žog. To je na koncu v drugem polčasu tudi odločilo. Tudi v drugem delu smo imeli nekaj odprtih strelov proti golu, a je bil njihov vratar bolje razpoložen. Na koncu smo se vseh 60 minut borili, kar je bistveno, a je zmaga ostala doma. Vedeli smo, da je Maribor dobra in mlada ekipa, zato čestitke tekmecu.”

Igralec tekme: Tadej Sok, RK Maribor Branik.

More in Članska ekipa (106 of 410 articles)