RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 27:28 (15:15)

Liga NLB, 26. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 25.5.2024, ob 20:00, sodnika M. Palačković, O.  Backović, gledalcev 300:

RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 27:28 (15:15)

RD Riko Ribnica: Braunović 1 (6 obramb), Klarič 1 (4 obrambe), Pogorelec, Planinšek 2, Mihelič 1, Gorenc 1, Žagar 3, Pirnat, Begić Zbačnik 1, Skol 1, Cimerman 6, Đekić 5, Knavs 4 (3), Klun, Nosan, Hrastnik 1;
RK Trimo Trebnje: Čudić (9 obramb), Herceg (1 obramba), Smolič, Slatinek Jovičič, Višček 3, Didovič 2, Jurečič 8 (4), Kotar 2, Potočnik, Udovič 2, Grmšek 5, Smolič, Grbić 3, Cingesar 2, Ćorsović 1.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (3), RK Trimo Trebnje 5 (4);
Izključitve: RD Riko Ribnica 10 minut, RK Trimo Trebnje 8 minut;
Diskvalifikacije: -.

Bili smo zelo blizu, pa vendar na koncu boleč poraz in končno 6.mesto po sezoni 2023/24.

Zaključen je pravi praznik rokometa, kateremu je zmanjkala pika na i, saj smo po dobri tekmi v končnici potegnili krajšo in 5 sekund pred koncem tekme prejeli gol za poraz z rezultatom 27:28.
Na tej točki bi se zahvalili vsem navijačem, ki so pričarali izjemno vzdušje in poskrbeli za napeto tekmo do zadnje sekunde.
Zahvala pa tudi vsem odhajajočim fantom, ki so v Ribnici pustili velik pečat! Mark in Mitja, želimo vama vse dobro v obdobju po karieri, Leon in Gašper vama pa v nadaljnji karieri.

Jaka Đekić (RD Riko Ribnica) je po tekmi povedal: “V tekmo smo vstopili maksimalni zbrano, z veliko borbe tako v napadu kot obrambi. Mislim, da smo bili mi tisti, ki smo skozi celotno tekmo držali vse niti igre, vendar nam je na koncu zmanjkalo malo energije, da bi zmagali favorizirano ekipo Trebnjega.”

Lovro Višček (RK Trimo Trebnje): “Igralo smo zadnjo tekmo v Ribnici in bili v okrnjeni zasedbi. Prikazali smo pravi derbi vrha lestvice. Sicer smo zmagali, vendar je bila tekme vseskozi izenačena. Na koncu smo drugi, kar je za nas uspeh. Drugo leto štartamo na prvo mesto.”

Igralec tekme: Lovro Višček, RK Trimo Trebnje.

Se vidimo naslednjo sezono !!!