ŠRD ŠKOFLJICA – RD RIKO RIBNICA 20:25 (8:11)

Liga NLB, 25. krog:
Škofljica, športna dvorana Škofljica, sobota, 18.5.2024, ob 19:00, sodnika Izidor Hotko, Tomaž Miklavčič:

ŠRD ŠKOFLJICA – RD RIKO RIBNICA 20:25 (8:11)


ŠRD Škofljica
: Šalamon (14 obramb), Lipužič, Dolinšek Kogoj, Kljun 1, Levstek, Gliha 4, Rot 6 (1), Lipovac, Pangerc, Lešek 1, Nosan, Šnajdar, Gregorič 1, Etling 1, Pangerc, Rot 6 (3);
RD Riko Ribnica: Braunović, Dobaj (11 obramb), Pogorelec 2, Planinšek 1, Mihelič, Gorenc, Žagar 9, Ljevar 5, Pirnat 1, Begić Zbačnik 1 (1), Skol, Cimerman 1, Đekić, Knavs 5, Klun, Hrastnik.

Sedemmetrovke: ŠRD Škofljica 5 (4), RD Riko Ribnica 3 (1);
Izključitve: ŠRD Škofljica 4 minut, RD Riko Ribnica 16 minut;
Rdeči kartoni: Matic Pangerc (ŠRD Škofljica, 34. minuta).


Zanesljiva zmaga pri sosedih na Škofljici.

Tekmo na bližnji Škofljici smo fantastično odprli in hitro povedli s prednostjo 0:5. A domačini so dobro odgovorili in na krilih nekaj odličnih obramb Marka Šalamona ujeli priključek na 4:6. Po nekaj brezidejnih napadih je v 19. minuti sledila minuta odmora Boruta Mačka. A tudi ta ni zaustavila naleta domačih, ki so po golu razpoloženega Jona Rota v 21. minuti izenačili na 7:7. V končnici polčasa pa smo se zopet zbrali in na odmor odšli z lepo prednostjo 8:11.

Podobno kot prvi polčas se je tudi drugi začel povsem po naših notah, saj smo po golu Knavsa v 41. minuti izenačili najvišjo prednost na tekmi 12:17. Hitro je sledila minuta odmora domačega trenerja Aleša Repine. Škofljičani so vendarle zopet zaigrali nekoliko bolje, a se jim ni uspelo približati bližje kot na tri zadetke zaostanka. Tekmo smo tako mirno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 20:25.

Jon Rot, rokometaš ŠRD Škofljica: “V prvih petih minutah smo odigrali izredno slabo, nato pa je zelo težko loviti nasprotnika. Taka razlika povzroči, da tudi motivacija pada. A vseeno smo se uspeli zbrati in jih ujeti. Tokrat so nas nadigrali tudi zaradi neizkušenosti, mal pa nas je tudi kondicijsko zmanjkalo in celo tekmo v takem tempu ne gre. Na koncu zaslužena zmaga Ribnice.”

Žan Žagar, rokometaš RD Riko Ribnica: “Začeli smo zelo zbrano, tako v obrambi kot v napadu. S hitrimi zadetki smo naredili razliko. Nato žal trenutek nezbranosti, njihov vratar je ubranil nekaj neoviranih strelov in ujeli so nas. Zbrali smo se in šli “gol za gol” ter tekmo varno pripeljali do konca in zasluženo zmagali. .”

Igralec tekme: Brin Cimerman (RD Riko Ribnica).

S tekmo naslednji konec tedna v Ribnici se sezona 2023/24 zaključuje. Hkrati bo to tudi tekma, na kateri se bosta od aktivnega igranja poslovila dolgoletna člana Mark Klarič in Mitja Nosan.

 

More in Članska ekipa (4 of 414 articles)