RD RIKO RIBNICA – RD LL GROSIST SLOVAN 30:31 (16:12)

Liga NLB, 23. krog,
Ljubljana, Športni park Kodeljevo, sobota, 20.4.2024, ob 19:00, sodnika Igor Ivančič, Dejan Ivančič:

RD RIKO RIBNICA – RD LL GROSIST SLOVAN 30:31 (16:12)

 

RD LL Grosist Slovan: Marušić, Mlakar (13 obramb), Novak, Grojzdek 1, Ribić, Pajt 3 (1), Stojnić 1, Pipp 9 (2), Kovačevič, Mlivić 7, Perić 2, Pirc 3, Budja, Kovačič 2, Grebenc 2;
RD Riko Ribnica: Braunović, Klarič (6 obramb), Dobaj (1 obramba), Pogorelec, Planinšek 3, Gorenc 1, Žagar 7, Ljevar 8, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 2, Cimerman 3, Đekić, Knavs 3 (1), Nosan, Hrastnik 4.

Sedemmetrovke: RD LL Grosist Slovan 5 (3), RD Riko Ribnica 1 (1);
Izključitve: RD LL Grosist Slovan 8 minut, RD Riko Ribnica 4 minut;
Diskvalifikacije: -.

Izredno težko priigrani točki v Ljubljani.

Gostovanje v prestolnici se je začelo po naših željah, saj smo na krilih Leona Ljevarja hitro povedli s 3:1. Sledil pa je silovit odgovor domačinov, ki so odgovorili z delnim izidom 7:1 in v 11. minuti prišli do vodstva 8:4. Hitro je sledila minuta odmora na zahtevo Boruta Mačka. Po tej smo zaigrali nekoliko bolje, saj smo se uspeli približati na dva zadetka zaostanka, več pa nikakor ni šlo. V končnici polčasa se je razbranil še domači vratar Mlakar, kar so varovanci Borisa Denića izkoristili in na odmor odšli s prednostjo 16:12.
Drugi polčas pa smo odprli odlično in na krilih razpoloženega Žagarja hitro ujeli priključek. V 40. minuti tekme smo po golu Knavsa po dolgem času končno izenačili na 21:21 in vse se je začelo znova. Naš nalet je z minuto odmora želel prekiniti Boris Denić. Ta je na Ljubljančane dobro vplivala, saj so ti po golu našega nekdanjega igralca Jana Grebenca v 47. minuti tekme povedli z rezultatom 27:24 in zopet je sledila minuta odmora, tokrat Boruta Mačka. Po njej pa se je razbranil zimzeleni Mark Klarič, kar so fantje izkoristili tudi v napadu in po golu Cimermana v 55. minuti tekme izenačili na 28:28. Zopet je z minuto odmora reagiral domači strateg. V infarktni končnici so tempo zopet narekovali domačini, a smo vsakič odgovorili z zadetkom in izenačili. Pol minute do konca je ob neodločenem izidu do čistega strela s položaja levega krila prišel Matic Anton Pipp, sicer prvi strelec tekme, a se je z briljantno obrambo izkazal Klarič. Sledila je še zadnja minuta odmora na tekmi Boruta Mačka. Imeli smo napad za zmago in ga izkoristili v praktično zadnji sekundi, ko je z devetih metrov z nekaj sreče zadel Leon Ljevar!

Žan Žagar, rokometaš RD Riko Ribnica: “Za nami je težka tekma. Vedeli smo, kam prihajamo in kaj nas čaka. Začeli smo mlahavo, tako v obrambi kot napadu se nismo borili, kot bi se morali. Po polčasu smo se malo pogovoril in dogovorili, kaj bomo igrali in s pametno igro prišli do zasluženega zaključka in konca.”

Jernej Mlakar, rokometaš RD LL Grosist Slovan: “Ribnici čestitam za zmago. Pokazali smo dva povsem drugačna obraza – v prvem polčasu je v obrambi in napadu vse delovalo, kakor mora, v drugem polčasu nismo mogli sestaviti obrambe. Na koncu pa nam je zmanjkalo nekaj športne sreče.”

Igralec tekme: Leon Ljevar (RD Riko Ribnica)

V naslednje krogu Lige NLB že v petek ob 18. uri gostimo RK Jeruzalem Ormož.

 

More in -, Članska ekipa (2 of 410 articles)