RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 29:25 (16:14)

Liga NLB, 22. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 13.4.2024, ob 19:00, sodnika Leon Marinkovič, Žiga Vidali, gledalcev 150:

RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 29:25 (16:14).


RD Riko Ribnica
: Braunović (12 obramb), Klarič (1 obramba), Dobaj, Pogorelec, Planinšek 6, Gorenc, Žagar 7, Ljevar 4, Pirnat, Begić Zbačnik 1, Skol 1, Cimerman 5, Đekić, Knavs 4, Nosan 1, Hrastnik;
RD Urbanscape Loka: Grudnik (17 obramb), Stanojlović, Juričan, Soršak 3, Dolenc 5, Rudić, Latković 8, Mali, Strehar, Peternel, Jesenko, Batagelj 5, Stopar 2, Lokar, Jesenko 2, Atanasov.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (0), RD Urbanscape Loka 1 (0);
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minut, RD Urbanscape Loka 2 minut;
Diskvalifikacije: -.


Tekmo smo dobro odprli in po golu Cimermana v 5. minuti povedli 4:1. Naslednjih nekaj minut se je ravnovesje v igri nekoliko izenačilo. A zopet smo zaigrali bolje ter v 15. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 9:4 kar je gostujočega trenerja Markoto prisililo v minuto odmora. Po tej so gostje zaigrali precej bolje in po golu Dolenca v 22. minuti ujeli priključek na 11:9. Z isto razliko smo odšli tudi na odmor, in sicer 16:14.

Drugi polčas smo ponovno dobro odprli ter na krilih razpoloženega Planinška povedli 18:14. Nato smo zopet spremljali igro gol za gol, v kateri se rezultat ni bistveno spreminjal. V 46. minuti smo povedli z rezultatom 25:20 in bili smo blizu uspeha. A gostje so se po delnem izidu 3:1 malo približali na 26:23, zato je nalet gostov z minuto odmora prekinil Borut Maček. Zopet smo zaigrali bolje in tekmo mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 29:25.

Nejc Planinšek (RD Riko Ribnica): “Po Krki smo se nekako sestavili in začeli tekmo tako kot je treba, kar je bila na zadnjih tekmah naša težava. Obramba je bila trda in goste smo sili v napake, nato pa te v napadu izkoristili in si priigrali višjo prednost. Tekmo smo mirno pripeljali do konca in mislim, da smo zasluženo slavili, saj smo vodili celo tekmo.”

Aljaž Jesenko (RD Urbanscape Loka): “Tekmo smo slabo odprli in si hitro priigrali zaostanek treh, štirih zadetkov. Do polčasa smo se zbrali, zaigrali bolje in ujeli priključek, a zopet slabo odprli drugi polčas. Priključka tokrat nismo uspeli ujeti, zato mislim, da so Ribničani zasluženo slavili.”

Igralec tekme: Nejc Planinšek (RD Riko Ribnica).

Konec naslednjega tedna gostujemo na Kodeljem pri RD LL Grosist Slovan.

 

More in -, Članska ekipa (3 of 410 articles)