RD RIKO RIBNICA – RK SLOVENJ GRADEC 35:32 (15:17)

Liga NLB, 20. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 23.3.2024, ob 19:00, sodnika Brstin Kavalar, Boštjan Žitnik, gledalcev 180:

RD RIKO RIBNICA – RK SLOVENJ GRADEC 35:32 (15:17)

 

RD Riko Ribnica: Braunović (6 obramb), Klarič (2 obrambi), Dobaj (8 obramb), Pogorelec, Planinšek 6 (2), Mihelič, Gorenc, Žagar 6, Ljevar 8, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 4, Cimerman 7, Knavs 3, Zakrajšek, Nosan 1;
RK Slovenj Gradec: Leben (9 obramb), Marković (1 obramba), Cvetko 4 (2), Milenković 2, Štaleker, Karlaš 1, Levc, Kotar 2, Svečko 2, Pikl, Pandev 1, Saleznik, Lampret 4, Štumpfl 13 (2), Vovk, Yankovskyy 3.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (2), RK Slovenj Gradec 7 (4);
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minut, RK Slovenj Gradec 6 minut;
Diskvalifikacije: -.

Zelo pomembna zmaga prosti neposrednemu tekmecu.

Tekmo smo odprli dobro in po golu Ljevarja v 6. minuti povedli z rezultatom 3:1. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, v katerem se nobeni ekipi ni uspelo odlepiti. Po golu vročega Štumpfla so gostje v 20. minuti tekme sploh prvič povedli in takoj je sledila minuta odmora Boruta Mačka. Ta naših fantov ni kdo ve kako predramila, saj so gostje na odmor odšli s prednostjo 15:17.

Tudi drugi polčas smo odprli slabo, Korošci so to izkoristili in po golu Yankovskyya v 33. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 15:19. Še naprej smo zgledali slabo, saj so gostje po 40 minutah v svojih rokah še naprej držali visoko razliko 24:20 in zapluli smo v nevarne vode. Nato pa smo po nekaj lepih akcijah na oba krilna položaja prišli do delnega izida 4:1 in po golu Knavsa v 43. minuti ujeli priključek na 24:25. Ko se je razbranil še vratar Braunović, smo goste v 46. minuti tudi dokončno ujeli na 27:27 in vse se je začelo znova. Ker gostje v napadu niso imeli ideje, je z minuto odmora pri rezultatu 29:29 v 51. minuti tekme posredoval gostujoči trener Žiga Lesjak. A ravno v tem obdobju po minuti odmora, je poleg Braunovića zablestel še Mark Klarič, ki je ubranil 2 sedemmetrovki zapored, kar je ekipi izdatno pomagalo tudi v napadu, saj nam je uspel izjemen delni izid 5:0 in vodstvo 33:29, pet minut do konca tekme.

V končnici smo tekmo mirno pripeljali do konca in zasluženo slavili z rezultatom 35:32.

Nejc Planinšek (RD Riko Ribnica): “Vesel sem, da sem se po dolgem času vrnil po poškodbi. Začeli smo dobro a nato padli v obrambi in imeli preveč izgubljenih žog v napadu, kar se je nadaljevalo skoraj do sredine drugega polčasa. Potem pa smo stopili skupaj in to popravili, tudi vratarji so dodali nekaj zelo pomembnih obramb in rezultat se je obrnil v našo korist.”

Aljaž Lampret (RK Slovenj Gradec): “Za nami je dobra tekma, odigrana na solidnem nivoju s strani obeh ekip. Dejstvo je, da smo vodili več kot polovico tekme, potem pa nam je zaradi poškodb, ki jih imamo, zmanjkalo malo energije. Poleg tega pa smo se preveč obremenjevali s sodniškimi odločitvami. Pristona je bila nervoza in posledično smo storili preveč napak. Menim, da je Ribnica pošteno zmagala, mi pa se bomo pripravili in šli naprej.”

Igralec tekme: Nejc Planinšek (RD Riko Ribnica).

Naslednja tekma bi morala biti 30.3.2024 v Novem mestu, vendar je tekma zaradi igranja Novomeščanov v Pokalu EHF prestavljena. Nadomestni termin še ni znan.
Naslednja domača tekma bo 13.4.2024 proti Loki.

 

More in -, Članska ekipa (5 of 410 articles)