RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE 24:30 (11:17)

Liga NLB, 18. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 2.3.2024, ob 20:00:, sodnika Miran Teršek, Aljoša Žibret; gledalcev

RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE 24:30 (11:17)


RD Riko Ribnica
: Klarič (12 obramb), Dobaj (2 obrambi), Pogorelec, Mihelič 1, Žagar 7, Ljevar 6, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 3 (1), Cimerman 3, Đekić 1, Knavs 1, Zakrajšek, Nosan 2, Klun, Hrastnik;
RK Gorenje Velenje: Skok (19 obramb), Taletović, Haseljić 8, Pipp 5, Velić, Maričić, Drobež 2, Tatar, Sokolič 5 (1), Verdinek 4, Šiško 4, Jezernik, Tajnik, Slatinek Jovičič 1, Predović 1, Hriberšek.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (1), RK Gorenje Velenje 3 (1);
Izključitve: RD Riko Ribnica 6 minut, RK Gorenje Velenje 10 minut;
Rdeči kartoni: Gašper Hrastnik (14.minuta, RD Riko Ribnica).

Tekmo smo odprli zelo slabo, saj v napadu nikakor nismo našli poti do gola, kar so gostje izkoristili in v 8. minuti tekme povedli s prednostjo 1:5. Še večje težave so nastopile, ko si je direktni rdeči karton prislužil Gašper Hrastnik, ose pa so povedle z visokih 2:8. A ta izključitev nas je vendarle predramila, saj smo na krilih razpoloženega Žagarja v 17. minuti znižali na 6:9. A varovanci Zorana Jovičića so zopet stisnili v obrambi in v napadu ušli na 7:12. Sledila je minuta odmora Boruta Mačka. Žal tudi ta ni bistveno spremenila poteka tekma, saj smo na odmor odšli z zaostankom 11:17.

Drugi polčas smo odlično odprli ter po delnem izidu 3:0, hitro znižali zaostanek na 14:17. A zopet so gostje odlično odgovorili ter vztrajno držali prednost okoli štirih, petih zadetkov. V 45. minuti so celo izenačili najvišjo prednost na tekmi 18:24 in zopet je sledila minuta odmora Boruta Mačka. Tudi ta poteka tekme ni spremenila, saj so Velenjčani tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 24:30.

Mark Klarič (RD Riko Ribnica): “V tekmo smo želeli prenesti dobre občutke, ki smo jih dobili na tekmi v Celju, vendar se v začetku ni vse izšlo po naših željah. Velenje je zelo hitro povedlo in vemo kako je, ko padeš v mlin proti taki ekipi in je potem težko se vrniti v tekmo. Trudili smo se, dali vse od sebe, žal pa je bilo Velenje danes boljše in je zasluženo odneslo obe točki.”

Matevž Skok (RK Gorenje Velenje): “Vedeli smo, da nam bo Ribnica nudila močan odpor, še posebej pred domačo publiko. Začeli smo zelo agresivno v obrambi in posledično v napadu prihajali do lahkih zadetkov. V začetku drugega dela smo imeli nekaj črnih minut in Ribničanom dopustili, da se razigrajo in razliko zmanjšajo na 3 gole. Ob koncu je domačinom očitno malo zmanjkalo moči in tekmo smo mirno pripeljali do konca.”

Igralec tekme: Matevž Skok (RK Gorenje Velenje).

Že v petek, 8.3.2024, sledi tekma v Dobovi 

 

 

 

More in Članska ekipa (7 of 410 articles)