RD KOPER – RD RIKO RIBNICA 33:30 (18:17)

Liga NLB, 16. krog,
Koper, Arena Bonifika, sobota, 17.12.2024, ob 19:00, sodnika Miha Satler, Žan Pukšič:

RD KOPER – RD RIKO RIBNICA 33:30 (18:17)

 

RD Koper: Jelovčan (1 obramba), Đurica (11 obramb), Morato (2 obrambi), Poklar 8 (2), Konjevič 1, Bekrić 2, Moljk, Beganović, Stojanović 4, Zugan 4, Sanabor, Nadarevič, Makuc 11 (2), Kete 1, Breznikar 2, Bratkovič;
RD Riko Ribnica: Braunović (5 obramb), Dobaj (6 obramb), Pogorelec, Planinšek, Mihelič, Žagar 3, Ljevar 3, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 2 (2), Cimerman 4, Đekić 1, Knavs 11, Nosan, Grebenc, Hrastnik 6.

Sedemmetrovke: RD Koper 6 (4), RD Riko Ribnica 4 (2);
Izključitve: RD Koper 8 minut, RDRiko Ribnica 14 minut;
Rdeči kartoni: Jaka Moljk (28.min.), Denis Konjević (22. min., oba RD Koper), Nejc Planinšek (58. minuta, RD Riko Ribnica).


Tekma v primorski prestolnici se je začela zelo izenačeno. Po golu Knavsa v 10. minuti pa smo prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma prednosti 4:6. Sledil je popoln preobrat domačih, ki so po golu Keteja v 18. minuti povedli z rezultatom 11:10. Sledila je minuta odmora Boruta Mačka po kateri smo zopet zaigrali bolje in po golu razpoloženega Knavsa zopet povedli z rezultatom 11:12, tokrat pa je z minuto odmora odreagiral domači trener Boris Lisica. Kljub temu, da smo izsilili direktna rdeča kartona Konjeviča in Moljka, smo v končnici polčasa po nepotrebnem podivjali in na odmor odšli z zaostankom 18:17.

Drugi polčas so bolje odprli Primorci, ki so narekovali ritem in po golu Poklarja v 34. minuti povedli s prednostjo 21:18. A naš odgovor je bil dober, saj smo prestavili v višjo prestavo in na krilih nekaj obramb Gašperja Dobaja ujeli priključek na 24:24. Sledila je minuta odmora Borisa Lisice. Po njej pa so domačini zopet zaigrali precej bolje in izkoristili vse naše napake. Tako so v 53. minuti po golu nezaustavljivega Makuca povedli s prednostjo 30:27 in v minuto odmora prisilili Boruta Mačka. Žal se v tekmo nismo uspeli vrniti, saj nam jo je v zaključku tekme zagodel še lastni napad. Končni rezultat tekme 33:30.

Boris Lisica, trener RD Koper: “Ni bila lahka tekma, ampak težka kot smo pričakovali. Tekmec je bil zelo kakovosten in čvrst. Igrali smo na razliko gola, naredili smo nekaj težkih prekrškov in tako ostali brez obeh krožnih napadalcev, kar nas je spravilo v problem. Hitro smo ga rešili z dodatno motivacijo, kar se je tudi pokazalo. Dvignili smo raven igre v napadu in v drugem polčasu je to prineslo dober rezultat. Seveda, brez dobrega vratarja nič ne bi bilo mogoče.”

Nejc Planinšek, igralec RD Riko Ribnica: “Zagotovo je Makuc pokazal svoje dobre lastnosti kar menim, da je vplivalo tudi na potek igre. Na koncu so odločale napake in nekaj zgrešenih golov iz naše strani. Pričakovali smo več, ampak borili smo se do konca.”

Igralec tekme: Andraž Makuc (RD Koper).

Naslednji krog nas čaka novo gostovanje, in sicer pri aktualnem državnem prvaku v Celju.

 

More in Članska ekipa (9 of 410 articles)