RK SVIŠ – RD RIKO RIBNICA 28:30 (14:16)

Liga NLB, 14. krog,
Ivančna gorica, športna dvorana OŠ Stična, sobota, 3.2.2024, ob 19:00, sodnika Jože Humek, Rok Škvarč:

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RD RIKO RIBNICA 28:30 (14:16).


RK Sviš Ivančna Gorica:
Pekeč (9 obramb), Glavan (3 obrambe), Cirar 3, Justin 1, Tekavčič 7, Stopar 2, Klemenčič, Omahen, Kutnar 4, Pirnat 1, Grum 1, Marojević 1, Korošec, Kompare 1, Košir 3 (1), Vidmar 4;
RD Riko Ribnica: Braunović, Klarič, Dobaj (13 obramb), Pogorelec 4, Mihelič, Ljevar 10, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 2, Cimerman 3, Đekić, Knavs 7 (3), Zakrajšek, Nosan, Grebenc, Hrastnik 4.

Sedemmetrovke: RK Sviš Ivančna Gorica 3 (1), RD Riko Ribnica 5 (3);
Izključitve: RK Sviš Ivančna Gorica 12 minut, RD Riko Ribnica 6 minut;
Rdeči kartoni: Simo Stopar ( 50. minuta, RK Sviš Ivančna Gorica).

Ribničani so se Sviševcem oddolžili za poraz v prvem krogu tekoče sezone septembra v Ribnici.

Prva tekma drugega dela sezone se je po vseh pričakovanjih začela zelo izenačeno, smo pa bili mi tisti, ki smo narekovali ritem. Razbranil se je Dobaj, kar smo s pridom začeli izkoriščati tudi v napadu in tako po golu Skola v 10. minuti povedli z rezultatom 3:6. Kar nekaj časa smo nato uspeli to razliko držati, a varovanci Aleksandra Polaka so vztrajno dvigovali nivo igre predvsem v obrambi ter po golu Tekavčiča v 18. minuti tekme ujeli priključek na 8:9. Z minuto odmora je hitro odreagiral Borut Maček in to v pravem trenutku, saj smo po tej zopet zaigrali odlično in na krilih razpoloženega Ljevarja povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 8:13. V končnici polčasa smo zopet nekoliko padli, kar so domačini izkoristili in do odmora rezultat znižali na 14:16.

V drugi polčas pa smo zopet vstopili preveč ležerno. Ekipa Sviša je to takoj zagrabila z obema rokama in sploh prvič na tekmi povedla ter po golu Vidmarja v 35. minuti, po delnem izidu 4:0 povedla z rezultatom 18:16. A naš odgovor je bil dober, saj smo nazaj odgovorili z delnim izidom 3:0 in po golu Skola v 38. minuti tekme zopet povedli 18:19. Sledila je zelo izenačena tekma z dobrima obrambama na obeh straneh, v kateri se nobeni ekipi ni uspelo odlepiti na več kot dva zadetka prednosti. To je prvič uspelo ravno našim fantom, ko smo po golu Knavsa v 52. minuti tekme povedli s prednostjo 23:25. Prednost smo na krilih izjemnega Ljevarja, ki je zabil zadnjih pet zadetkov, zadržali do konca in zasluženo slavili z rezultatom 28:30.

Matevž Tekavčič, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica: “Tekmo smo dobro začeli in se skozi celotno srečanje borili. Na koncu je odločilo, da smo zgrešili nekaj neoviranih strelov. Najbolj nas je prizadela poškodba Simona Vidmarja. Upajmo, da ni kaj hujšega. Menim, da je bil to ključni trenutek tekme, po katerem se nismo več pobrali. Hvala navijačem za odlično vzdušje in podporo skozi celotno srečanje.”

Leon Ljevar, rokometaš RD Riko Ribnica: “V prvem delu sezone so nas premagali na našem igrišču, tokrat pa smo se jim oddolžili za poraz. Za nami je težka tekma. Ob koncu prvega polčasa in v začetku drugega so nas dobili v naletu. Na njihovem terenu smo se uspeli vrniti in na koncu uspeli. Bilo je napeto, imeli smo nekaj sreče, ampak mislim, da smo zasluženo zmagali.”

Igralec tekme: Leon Ljevar (RD Riko Ribnica).

Prihodnjo soboto, 10.2.2024 ob 19.h v domači dvorani gostimo MRK Ljubljana. 

 

More in Članska ekipa (11 of 410 articles)