RD RIKO RIBNICA – RK SLOVENJ GRADEC 27:30 (13:16)

Pokal Slovenije, 1/8 finala,
Ribnica, dvorana ŠC Ribnica, sreda, 6.12.2023, ob 19:00, sodnika Boštjan Žitnik, Brstin Kavalar:

RD RIKO RIBNICA – RK SLOVENJ GRADEC 27:30 (13:16)


RD Riko Ribnica
: Braunović, Klarič, Dobaj (14 obramb), Pogorelec, Mihelič, Žagar 3, Ljevar 10 (1), Pirnat 1 (1), Begić Zbačnik 1 (1), Cimerman 3, Đekić, Knavs 2 (1), Zakrajšek, Grebenc 2, Hrastnik 5;
RK Slovenj Gradec: Leben (20 obramb), Marković, Smolnikar, Cvetko 5, Milenković 4, Majcen 2, Štaleker, Levc 2 (1), Šol 1, Kotar 3 (1), Svečko 3, Pandev, Eskeričić 5, Saleznik, Štumpfl 5, Yankovskyy.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 6 (4), RK Slovenj Gradec 4 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut, RK Slovenj Gradec 6 minut;
Diskvalifikacije: -.


Boleč izpad iz Pokala Slovenije pred domačimi navijači.

Prvo domačo pokalno tekmo po petih letih smo odprli dobro ter hitro povedli s prednostjo 2:0, a so gostje takoj odgovorili z delnimi izidom 0:3. V uvodnih minutah je blestel predvsem naš nekdanji igralec Kristian Eskeričić, ki je dosegel štirih od prvih šestih zadetkov. Po golu Milenkovića v 13. minuti so gostje prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma prednosti, 6:8. Še naprej nismo našli rešitve za kompaktno obrambo gostov, ki jo je z zadetkom v napadu kronal Levc, ko je v 18. minuti zadel za novo najvišjo prednost na tekmi, 8:12. Ta nalet je z minuto odmora poskusil prekiniti Borut Maček, a pri tem ni bil kdo ve kako uspešen, saj smo na odmor odšli z zaostankom 13:16.
Drugi polčas smo ponovno dobro odprli in hitro ujeli priključek na 15:16, a spet nerazumljivo padli. Blestel je Tilen Leben v koroških vratih, ki je obranil kopico čistih strelov, gostujoči napad pa je to izkoristil in ušel na visokih pet zadetkov prednosti. Nekaj žarkov upanja je posijalo v 50. minuti, ko je za 21:24 zadel Žagar, a to je bila žal tudi najnižja razlika. Končni rezultat tekme je 27:30.

Leon Ljevar (RD Riko Ribnica): “Domača tekma po petih letih. Morali bi izkoristiti domače igrišče, a je njihov vratar je branil vse. Naša obramba sploh ni bila tako slaba, saj smo prejeli 30 zadetkov. Na koncu je odločil gostujoči vratar Leben. Izpadli smo in sedaj se moramo ponovno fokusirati na ligo.”

Tilen Leben (RK Slovenj Gradec): “Mislim, da je bila tekma v neugodnem času za obe moštvi, saj nas čaka v soboto težka ligaška tekma. Gledali smo lep rokomet, borben rokomet na obeh straneh. Oboji smo si želeli zmage, vendar mi smo odigrali bolje in zasluženo zmagali.”

Igralec tekme: Tilen Leben (RK Slovenj Gradec).

Že v soboto nas čaka sosedski derbi, ko v 12. krogu Lige NLB gostimo sosede iz Škofljice.

Vabljeni !!!



More in Članska ekipa (15 of 410 articles)