RD RIKO RIBNICA – ŠRD ŠKOFLJICA 39:30 (24:12)

Liga NLB, 12. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 9.12.2023, ob 19:00:

RD RIKO RIBNICA – ŠRD ŠKOFLJICA 39:30 (24:12)

 

RD Riko Ribnica: Braunović (4 obrambe), Dobaj (14 obramb), Pogorelec 1, Mihelič 2, Žagar 6, Ljevar 8, Pirnat, Begić Zbačnik 6 (3), Skol, Cimerman 7, Đekić, Knavs 3 (1), Zakrajšek, Nosan 2, Grebenc, Hrastnik 4;
ŠRD Škofljica: Mlakar (10 obramb), Lipužič (2 obrambi), Dolinšek Kogoj, Kljun 2, Levstek 2, Gliha 2, Juš Rot 7 (1), Pangerc 1, Lešek 1, Krese 2 (2), Nosan 6, Šnajdar 2, Etling 1, Pangerc 3, Drnovšek, Jon Rot 1 (1).

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5 (4), ŠRD Škofljica 6 (4);
Izključitve: RD Riko Ribnica 10 minut, ŠRD Škofljica 6 minut;
Diskvalifikacije: -.

Sosedski derbi smo dobro odprli ter hitro prevzeli pobudo. Dobro je branil Dobaj, blesteli pa smo predvsem v napadu. Tako smo po golu Cimermana v 14. minuti povedli z najvišjo prednostjo do tega trenutka, 13:7, kar je gostujočega trenerja Obajdina prisililo v hitro minuto odmora. Ta gostov ni prebudila, saj smo po novem golu Cimermana v 22. minuti povedli z novo najvišjo prednostjo do tedaj, 17:7. Tudi tu se nismo ustavili in mleli naprej ter na odmor odšli z velikansko prednostjo 24:12.

Drugi polčas smo kar malo pričakovano odprli bolj medlo, saj je tak nivo težko držati preko cele tekme. Po malo bolj grobem prekršku Hrastnika v 45. minuti se je malo zaiskrilo, kar je privedlo do dvakratne izključitve Hrastnika za dve minuti. Gostje so to delno izkoristili in se po golu Blaža Nosana približali na 32:23. Po slabši igri v napadu se vnovič zaiskrilo v 51. minuti, ko smo že tako bili z dvema igralcema manj, dvominutno izključitev pa je zaradi reakcije prejela še naša klop. Gostje so se po golu Levstka še uspeli približati na 33:26, a jim kaj več od tega ni uspelo. V končnici smo ponovno stopili na plin in slavili s končnih 39:30.

Brin Cimerman, igralec RD Riko Ribnica: ”Na Škofljico smo se (očitno) dobro pripravili in je nikakor nismo podcenjevali. Držali smo se načrta, ki smo si ga zastavili in to nam je hitro prineslo tudi rezultat, saj smo ob polčasu vodili z 12 zadetki prednosti. V nadaljevanju smo se dvakrat spopadli s situacijo, ko smo imeli kar tri igralce izključene, a kljub vsemu tekmo mirno pripeljali do konca in zasluženo slavili.”

Aljaž Levstek, igralec ŠRD Škofljica: ”V tekmo smo ob izjemni navijaški podpori vstopili v veliki želji po zmagi, a ob tem povsem pogoreli. Slabo smo se držali dogovora, imeli preveč izgubljenih žog ter premalo koncentracije pri zaključnih strelih. Ribnica je vse to kaznovala. V nadaljevanju smo zaigrali bolje, a je bil zaostanek iz prvega polčasa previsok.”

Igralec tekme: Brin Cimerman, RD Riko Ribnica.

Sledi še tekma v petkovem terminu v Trebnjem, nato pa skoraj dvomesečni odmor, zaradi januarskega evropskega prvenstva v Nemčiji.

 

More in Članska ekipa (14 of 410 articles)