RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA 29:29 (14:14)

Liga NLB, 8. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 28.10.2023, ob 20:00, sodnika Aljoša Žibret, Miran Teršek, gledalcev 200:

RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA 29:29 (14:14)

RD Riko Ribnica: Braunović (13 obramb), Klarič, Dobaj, Pogorelec, Žagar 2, Ljevar 9, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 4 (2), Cimerman 6, Đekić, Knavs 4 (3), Zakrajšek, Nosan, Grebenc, Hrastnik 4;
MRK Krka: Rauh, Brajer (5 obramb), Blaževič (7 obramb), Avsec, Majstorović 1, Muhič, Vukić 6, Stanojević 7, Rašo, Zajc, Nikolić 2, Lavrič, Kukman 6 (3), Matko 1, Bradeško 1, Horvat 5.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5 (5), MRK Krka 5 (3);
Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut, MRK Krka 6 minut;
Rdeči kartoni: Uroš Knavs (50.minuta, RD Riko Ribnica).

Pričakovano težka tekma in na koncu delitev točk.

Dolenjski derbi se je začel po vseh pričakovanjih, z visokim tempom na obeh straneh. Po golu Cimermana v 8. minuti smo prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma prednosti 5:3. A gostje so dobro odgovorili in na krilih razpoloženega Vukića v 14. minuti tekme prišli do preobrata in izida 6:7. Drugi del prvega polčasa smo nato spremljali igro gol za gol v kateri se nobeni ekipi ni uspelo odlepiti. Tako smo tudi na odmor odšli rezultatsko poravnani 14:14.

Tudi drugi polčas ni potekal nič drugače, saj smo po 40 minutah igre še vedno spremljali izenačeno tekmo, 20:20. Po golu Cimermana v 43. minuti smo sploh prvič v drugem polčasu povedli z dvema zadetkoma prednosti 22:20. A gostje so zopet dobro odgovorili ter po golu Kukmana v 47. minuti izenačili na 22:22.

Sledila je napeta končnica v kateri se nam je 6 sekund pred koncem ponudil napad za zmago vendar so se gostje dobro obranili. Končni rezultat tekme 29:29.

Sledi reprezentančni premor.
Nadaljujemo v soboto, 11.11.2023 z gostovanjem v Škofji Loki.