RK SLOVENJ GRADEC – RD RIKO RIBNICA 33:37 (18:20)

Liga NLB, 7. krog,
Športna dvorana Slovenj Gradec, petek, 20.10.2023, ob 18:00, sodnika Leon Marinkovič, Žiga Vidali:

RK SLOVENJ GRADEC – RD RIKO RIBNICA 33:37 (18:20)

 

RK Slovenj Gradec: Leben (8 obramb), Marković (2 obrambi), Smolnikar, Cvetko 4, Milenković 1, Majcen, Levc 3, Šol 3, Kotar 1, Svečko 2, Pandev 4, Eskeričić 4 (3), Starc, Saleznik, Lampret, Štumpfl 11;
RD RIKO RIBNICA: Braunović (1 obramba), Dobaj (9 obramb), Pogorelec, Planinšek 3, Žagar 6, Ljevar 8, Pirnat, Begić Zbačnik, Skol 2, Cimerman 3, Đekić, Knavs 8 (4), Zakrajšek, Nosan, Grebenc, Hrastnik 7.

Sedemmetrovke: RK Slovenj Gradec 4 (3), RD RD Riko Ribnica 4 (4);
Izključitve: RK Slovenj Gradec 8 minut, RD Riko Ribnica 14 minut;
Diskvalifikacije: -.


Zahtevno gostovanje na Koroškem se je začelo zelo izenačeno, nato pa smo kaj kmalu prevzeli pobudo in po golu Cimermana v 8. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi do tedaj 4:7. Gostje so se dobro pobrali in po golu Eskeričića v 12. minuti zopet izenačili na 8:8. Sledile pa so naše izjemne minute v katerih smo blesteli tako v napadu kot v obrambi in po delnem izidu 1:6 v 18. minuti povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi 9:14. Žal pa je sledil velik mrk v napadu, ki ga je z minuto odmora poskušal prekiniti Borut Maček, a nas tudi ta ni bistveno predramila, saj so gostje v 27. minuti ujeli priključek na 15:16. Na odmor smo po lepi akciji Knavsa in Žagarja odšli s prednostjo 18:20.

Drugi polčas pa smo odprli izjemno ter na krilih razpoloženega Hrastnika hitro izenačili najvišjo prednost na tekmi 20:25. Prednost smo uspešno držali, kar je poskušal z minuto odmora v 44. minuti prekiniti domači trener Nenad Maksić. A tudi ta domačinom ni pomagala, saj smo po golu Žagarja kljub igralcu manj, v 48. minuti povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi 27:33. Zopet pa je sledil mrk v napadu in domači so to hitro izkoristili ter se v 52. minuti približali na 30:33 in logično je sledila minuta odmora Boruta Mačka. Bojevniki so tudi po tej stopnjevali svoj pritisk in se približali zgolj na zadetek zaostanka, a smo z zdržali in v končnici zopet zaigrali precej bolje ter slavili z rezultatom 33:37.

Anej Majcen, rokometaš RK Slovenj Gradec: “Za nami je težka tekma proti tekmecu, ki nam je že v pretekli sezoni zadal hud poraz. Motiva za zmago je bilo tokrat veliko. V prvem polčasu vzponi in padci na obeh straneh. V nadaljevanju so nam gostje rezultatsko nekoliko pobegnili, uspeli smo se nekoliko približati, a žal ne dovolj. Hvala publiki za podporo in čestitke Ribničanom za zasluženo zmago!”

Mitja Nosan, rokometaš RD Riko Ribnica: “Slovenj Gradec je na domačem parketu vedno trd oreh. Tako mi kot domačini smo nujno potrebovali nov par točk. Gledalci so znova prišli na svoj račun, zato upam na čim več takšnih tekem. Domačinom obilo dobrega v nadaljevanju sezone!”.

V naslednjem, 8. krogu Lige NLB gostimo pred domačimi navijači novomeško Krko. Tekma bo v soboto, 10.2023, ob 20:00.

More in Članska ekipa (21 of 410 articles)