Odhodi po zaključeni sezoni

Zaključena je sezona 2022/2023, misli pa nam že uhajajo k naslednji.

Kmalu bomo pričeli s predstavitvijo ekipe za naslednjo sezono. Prav je, da se pred tem poslovimo in zahvalimo vsem odhajajočim igralcem.

Po treh sezonah in 331 zadetkih v našem dresu nas zapušča Uroš Milićević, ki je v Ribnico prišel iz MRK Ljubljane kot mlad, perspektiven rokometaš. V tem obdobju je postal eden najboljših levih zunanjih v Ligi NLB, prislužil si je vpoklic v reprezentanco Slovenije in prestop v RK Celje.
Po dveh sezonah v Ribnici nas zapuščata tudi dva tujca, Sandro Meštrić in Ilija Bogdanović. Prvi je prišel kot odmevna okrepitev, kar je potrdil že v prvi sezoni 2021/22, v kateri je bil proglašen za najboljšega vratarja v Ligi NLB. Uspel mu je sanjski prestop v vrste nekdanjih evropskih prvakov, poljske Kielce.
Odhaja tudi Ilija Bogdanović, krožni napadalec, je imel veliko smole s poškodbami, tako da žal v Ribnici ni izkoristil svojega potenciala.
Po samo eni, a odlični sezoni, odhaja tudi levokrilni igralec Janez Grum, fant z velikim srcem, željo in borbenostjo. Žal mu službene obveznosti ne omogočajo več popolne osredotočenosti na rokomet, zato je ocenil, da je bolje, da se poslovi in nadaljuje svojo športno pot v sredini, kjer bo lažje uskladil šport in delo.
Že pred časom nas je zapustil Ivan Laljek, srednji zunanji.

Vsem petim igralcem se zahvaljujemo za trud in rezultate, ki so jih dosegli z ribniško ekipo ter jim želimo vse dobro v nadaljevanju športne poti.

More in Članska ekipa (36 of 410 articles)