Starejši dečki jurišajo proti finalnima turnirjema

Kot odgovor na odlične rezultate kadetske ekipe, o katerih smo poročali prejšnjič, nas v letošnji sezoni razveseljujeta tudi obe ekipi starejših dečkov, katerima bomo tokrat namenili pozornost.

Generacija starejših dečkov B, igralci rojeni leta 2009 in mlajši, letos nastopa v svoji prvi tekmovalni sezoni, zato je bilo zelo težko govoriti o pričakovanjih. Pred sezono jih je prevzel še en novinec, in sicer mladi Jaka Ilc, ki je še v lanski sezoni opravljal funkcijo pomočnika trenerja starejših dečkov. Ne glede na kopico novitet in ”plutja v neznanih vodah” so fantje pod vodstvom Jake pričeli silovito in v svoji predtekmovalni skupini Center II dobili vseh 10 tekem, ob gol razliki +131. S svojimi nasprotniki so se dobesedno poigravali, najbolj pa veseli dejstvo, da so rezultati posledica kolektivne igre in ne na račun izstopajočih posameznikov. Tako je denimo kar 5 igralcev doseglo preko 30 zadetkov, a nihče preko 44, kar res priča o tem, da nevarnost za nasprotne ekipe preži iz vseh strani. Tudi nadaljevanje sezone v četrtfinalni skupini B se je odvilo povsem po notah naše ekipe, saj so fantje dobili vseh 6 tekem ob gol razliki +42, s čimer so osvojili prvo mesto v svoji skupini in s tem uvrstitev v polfinale. Ni nepomembno, da se v nadaljevanje prenesejo točke, ki sta jih prvouvrščeni ekipi osvojita v medsebojnih obračunih. Tako naši dečki nosijo v polfinale vse 4 možne točke, s tem pa so že storili ogromen korak k zaključnemu finalnemu turnirju najboljše četverice v državi. Jasno je tudi že, da bo zmagovalec polfinalne skupine, v katero se je uvrstila naša ekipa, organizator finalnega turnirja, zato je motiv še toliko večji. Ve se tudi, da bo največji konkurent za osvojitev 1. mesta v polfinalni skupini novomeška Krka, ki bo v polfinale prav tako prišla s štirimi točkami na računu. Kot zanimivost pa se lahko izpostavi, da se je naša ekipa prav z Dolenjci srečala že v uvodni predtekmovalni skupini Center II in jih tudi obakrat premagala. A to se lahko v polfinalni skupini spremeni.
Za komentar o dosedanjem poteku sezone smo prosili trenerja, Jako Ilca: ”Pred sezono so bili cilji predvsem taki, da bi fantje z veseljem in redno prihajali na treninge. Rezultati na tekmah niso bili prioriteta. Pomembno je, da so fantje odlični prijatelji, se spoštujejo in pridno trenirajo. Vse ostalo pride sproti. Glede nato, da je to prva tekmovalna sezona za to generacijo in moja prva kot glavni trener si nekih tekmovalnih ciljev pred sezono nismo postavili in tako tudi ostaja. Tiste “prave” tekme šele prihajajo, nasprotnikov ne poznamo. Delali bomo kot do sedaj, šli tekmo po tekmo, potem pa bomo videli kam nas bo to na koncu pripeljalo.”

Skoraj preslikana situacija se dogaja tudi pri generaciji starejših dečkov A pod vodstvom Petra Batiniča. Fantje rojeni leta 2008 in mlajši so s tekmovalnimi nastopi pričeli v prejšnji sezoni, ko so osvojili 5. mesto v državi. Ob kančku sreče bi lahko bil ta rezultat še boljši, a je kar je. Priložnost za izboljšavo se ponuja že letos, saj fantom zaenkrat kaže odlično. V svoji predtekmovalni skupini Center II, ki je denimo lani dala kar 3 udeležence finalnega turnirja, naši fantje pa so osvojili že omenjeno 5. mesto, so letos osvojili odlično drugo mesto. Na dvanajstih tekmah so slavili osemkrat in ob gol razliki +89, v troboju novomeško Krko in SVIŠ-em iz Ivančne Gorice potegnili daljšo. S tem so se uvrstili v četrtfinalno skupino D, kjer so, podobno kot SDB, dobili vseh 6 tekem, ob gol razliki +33. Ob osvojenem 1. mestu v svoji četrtfinalni skupini, bodo v polfinale s seboj nesli tudi zelo pomembne 4 točke. Preko celotne sezone izstopa zunanja linija Kucler-Klun-Belaj, ki je skupaj dosegla 278 zadetkov in prav od tu bo za nasprotnike v nadaljevanju sezone pretila največja nevarnost. V polfinalu bodo največjo konkurenco predstavljali Celjani, ki so prav tako napredovali s štirimi točkami, v lanski sezoni pa so postali državni podprvaki. Enako kot pri SDB, bo zmagovalec te polfinalne skupine organiziral zaključni finalni turnir najboljše četverice.
Za komentar o dosedanjem poteku sezone smo prosili Petra Batiniča: ”Po lanskem 5. mestu smo videli, da spadamo v top 4 ekipe v ligi v naši konkurenci. Zato smo si postavili cilj uvrstitev na finalni turnir. Vendar pa je bil primaren cilj doseganje potenciala, ki ga fantje premorejo. Do sedaj so fantje pokazali svoje znanje in željo, zato nam trenutno kaže zelo dobro. Seveda je normalno, da posegamo čim višje, vendar je v našem klubu v ospredju razvijanje igralcev, da bodo mogoče lahko kdaj zaigrali v članski konkurenci.”

More in Mladi, Napovednik (5 of 35 articles)