RD RIKO RIBNICA – RK CELJE P. L. 20:32 (9:14)

Liga NLB, 23. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, petek, 21.4.2023, ob 18:00, sodnika Dejan Ivančič, Igor Ivančič, gledalcev 250:

RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 20:32 (9:14)

RD Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić (10 obramb), Klarič (2 obrambi), Levstek 1, Pogorelec, Bogdanović 1, Mihelič, Gorenc 2 (2), Žagar, Ljevar 9, Grum 1, Cimerman, Zakrajšek 1, Nosan 3, Hrastnik 2;
RK Celje P. L.: Bojić (19 obramb), Belkaied, Gaberšek (2 obrambi), Strmljan 4, Mazej 3, Cokan 4 (2), Marguč 1, Antonijević, Ivanković 2, Janc 5 (4), Muhović 3, Žabić 1, Mlakar, Vlah 5, Martinović 4, Suholežnik.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (2), RK Celje P. L. 7 (6);
Izključitve: RD Riko Ribnica 2 minut, RK Celje P. L. 12 minut;
Diskvalifikacije: -.

Tekmo smo dobro odprli odlično ter hitro povedli z rezultatom 2:0. Nato pa so sijajno odgovorili Celjani, ki so strnili svoje obrambne vrste ter odgovorili z delnim izidom 5:0. Dobro smo se pobrali ter se po golu Gruma v 12. minuti tekme vrnili v igro in izenačili na 5:5. Ekipi sta se še naprej izmenjavali v serijah, tako da so gostje po golu Vlaha v 20. minuti tekme zopet izenačili najvišjo prednost na tekmi 6:9. Ponovno smo uspeli znižati zaostanek na 8:9, nato pa so Celjani prestavili v višjo prestavo ter na odmor odšli s prednostjo 9:14.
Drugi polčas so gostje samo še stopnjevali tempo ter v 38. minuti po golu Martinovića povedli s prednostjo 12:19, kar je v minuto odmora prisililo domačega trenerja Boruta Mačka. Tudi po njej nismo bili konkurenčni, saj je kratka klop terjala svoj davek. Po golu Marguča v 45. minuti so gostje tako povedli že z visokih 14:24. Že tako osiromašena bekovska linija, je po poškodbi Gorenca v 47. minuti tekme ostala še brez enega člana, saj je moral mesto organizatorja igre prevzeti mladinec Zakrajšek. Kljub dobremu odporu naših mladeničev poraza nismo uspeli ublažiti ter izgubili z visokih 20:32.

Gašper Hrastnik (RD Riko Ribnica): “Že tako zdesetkani ekipi se je zgodila še poškodba Gaja Gorenca. To nikakor ni izgovor, saj smo tekmo dokaj dobro začeli tako v obrambi kot v napadu. V nadaljevanju se je poznala daljša klop Celja, ki je ohranjala visok tempo igre. Bili so močnejši, težko smo prihajali do zadetkov na postavljeno obrambo. Glede na to, s kakšnim kadrom trenutno razpolagamo, je rezultat pošten. Upam, da bomo med tritedenskim odmorom, ki sledi, dobili nazaj vsaj kakšnega igralca in da gremo v zadnje tri tekme vsaj malo močnejši.”

Nebojša Bojić (RK Celje P.L.): “Našo misijo smo izpolnili, saj smo v Ribnico prišli po obe točki in ju tudi osvojili. S tem smo storili pomemben korak k obranitvi naslova državnega prvaka. Menim, da rezultat ni realen, saj imajo Ribničani veliko poškodovanih igralcev. Želel bi čestitati Ribničanom na borbi in eni lepi tekmi, svojim fantom pa čestitam za zmago.”

Igralec tekme: Nebojša Bojić (RK Celje P.L.)

Sledita dva prosta vikenda (reprezentanca, final-4 pokala Slovenije). Liga se s 24. krogom nadaljuje konec tedna 13./14.5.2023, ko naši fantje gostujejo v Slovenj Gradcu.