RD RIKO RIBNICA – RK KRŠKO 36:33 (18:15)

Liga NLB, 21. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, petek, 7.4.2023, ob 18:30, sodnika Ozren Backović, Mirko Palačković, gledalcev 120:

RD RIKO RIBNICA – RK KRŠKO 36:33 (18:15)

RD Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić (7 obramb), Klarič (1 obramba), Levstek 1, Adamič, Bogdanović, Mihelič, Gorenc 5 (2), Žagar 6, Ljevar 9 (2), Grum 4, Cimerman 3, Zakrajšek, Pucelj, Nosan 1, Hrastnik 7;
RK Krško: Logar (12 obramb), Žitković (5 obramb), Kozole, Škafar 2, Sintič 9, Sobotič 2, Romih 5, Javor 5 (2), Baznik, Resnik, Košir 6, Novak 1, Švalj 3, Dosedla, Dragan.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 6 (4), RK Krško 2 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 12 minut, RK Krško 20 minut;
Diskvalifikacije: -.

Gostje so na tekmi prvi povedli, nato pa smo odlično zaigrali v obrambi ter kombinatorno v napadu in odgovorili z delnim izidom 6:0, kar je v minuto odmora prisililo gostujočega trenerja Roberta Beguša. Tudi po tej se ni nič kaj bistveno spremenilo, saj smo držali razliko ter vmes tudi povedli z najvišjo prednostjo na tekmi +7. Po boljši seriji gostov in znižanju rezultata na 15:10, je po minuti odmora posegel tudi Borut Maček. Kljub minuti odmora nam v napadu ni steklo, razbranil se je Logar in gostje so se v 25. minuti tekme približali na 15:12. Z isto razliko sta ekipi odšli tudi na odmor, in sicer 18:15.
Drugi polčas smo ponovno bolje odprli ter hitro povedli s šestimi zadetki prednosti, a se žilavi gostje niso predali in v 41. minuti zopet ujeli priključek 26:23. Ponovno je z minuto odmora reagiral Borut Maček. Naleta gostov kljub temu nismo uspeli prekiniti, tako da so gostje po golu Romiha v 45. minuti tekme celo izenačili na 26:26. Končno smo strnili svoje vrste ter po delnem izidu 3:0, v 47. minuti tekme prišli do vodstva 30:27. A gostje so se vnovič vrnili v igro in po golu Sintiča v 51. minuti tekme ponovno izenačili na 30:30. Še v pravem trenutku smo se prebudili ter po delnem izidu 4:0, v 55. minuti prišli do vodstva 34:30. Tekmo smo v zaključku mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 36:33.

Gaj Gorenc, RD Riko Ribnica: “Začeli smo zelo dobro in se držali načrtov, v nadaljevanju pa nam je malo popustila koncentracija. Začele so se napake v obrambi, še posebej na sredini, kjer smo dobili preveč lahkih zadetkov. Uspelo jim je celo izenačiti. Ves drugi polčas so nam dihali za ovratnik, na koncu pa smo le osvojili dve točki, kar pa je najbolj pomembno.”

Mitja Romih, RK Krško: “Tekmo smo zelo slabo odprli, saj je domačin povedel s 6:1. Do konca polčasa smo zmanjšali napake, zadevati smo začeli zicerje in ujeli priključek. V drugem polčasu pa nam je mogoče zmanjkalo malo športne sreče.”

Igralec tekme: Gaj Gorenc, RD Riko Ribnica.

Prihodnji petek se liga nadaljuje z 22. krogom, ko gostujemo v Mariboru.

.