RD RIKO RIBNICA – RUNAR SANDEFJORD 34:32 (17:16)

EHF Evropski pokal, 1/8 finala, povratna tekma,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 18.2.2023, ob 19:00, sodnika Fahner Filip, Kubis Lukasz (oba Poljska), gledalcev 260:

RD RIKO RIBNICA – RUNAR SANDEFJORD ELITE (Nor.) 34:32 (17:16)


RD Riko Ribnica: Meštrić, Jelenovič, Laljek 2, Bogdanović 1, Mihelič 1, Gorenc, Žagar 3, Ljevar 4, Grum 4, Miličevič 4, Klarič, Cimerman 2, Grebenc 5, Nosan, Hrastnik 8;
Runar Sandefjord Elite: Björnstad, Hellberg, Tuzov 5, Gram, Rambo 3, Bjaaland-Tonning 1, Furu 3, Gurrich, Rekstad 4, Lindell 6, Bergli, Rivesjö, Myklebust 4, Boysen, Wulvik 6, Ekman.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 1 (1), Runar Sandefjord Elite 2 (2);
Izključitve: Riko Ribnica 4 minute, Runar Sandefjord Elite 4 minute;
Diskvalifikacije: -.

Tekmo smo sijajno odprli ter po golu Hrastnika v 7. minuti tekme povedli z rezultatom 5:1. Bili smo na pravi poti, blestel je Meštrić, a sledilo je tudi nekaj odličnih obramb gostujočega vratarja Bjornstada in Norvežani so se približali in v 16. minuti prvič na tekmi povedli z rezutatom 8:9. Ribničani se niso predali in še naprej verjeli v preobrat, a so zopet v oči bodle tehnične napake in izgubljene žoge. V 24. minuti tekme smo zopet povedli na kar je z minuto odmora odgovoril gostujoči trener. Tudi v zaključku polčasa smo narekovali ritem, a gostujoči vratar ni dovolil, da bi na odmor odšli z več kot enim zadetkom prednosti. A zdelo se je, da bi na odmor lahko odšli vsaj s petimi zadetki prednosti.
Tudi drugi polčas smo sijajno odprli ter po golu Gruma v 36. minuti tekme povedli s prednostjo 22:18. Vendar si žilavi Norvežani niso dovolili zapluti v nevarne vode, saj so vseskozi ostajali v stiku z nami. Najvišjo prednost na tekmi smo dosegli v 47. minuti tekme, ko smo se po novem golu Gruma odlepili na pet zadetkov prednosti. Žal smo v zaključku tekme zopet popustili in slavili le z rezultatom 34:32, kar ni bilo dovolj z nadaljevanje evropske pomladi.

Jan Grebenc, domači rokometaš: “Mislim, da smo na današnji tekmi prikazali naš pravi obraz. Dokazali smo, da se znamo boriti in da znamo igrati rokomet tudi na evropskem nivoju. Lahko se vprašamo, kaj bi bilo, če bi… Ampak je naše evropske sezone danes konec. Če se pa vrnem na tisti če, če ne bi nekako sami sebe premagali na Norveškem, bi pa mogoče lahko danes celo napredovali. Rabili smo to zmago za samozavest in vrnitev v zmagovalni ritem, Naša prioriteta je od sedaj domače prvenstvo. Tako igro je potrebno pokazati še v Kopru, da se vrnemo na naše zmagovite tire in obdržimo stik z vrhom prvenstvene lestvice Lige NLB.”:
Sander Rogne Myklebust, krožni napadalec gostov: “Za nami je zelo težka tekma pred odlično publiko, ki je bila zelo glasna in na nas vršila veliko mentalnega pritiska. Res jih moram pohvaliti, saj so domači ekipi vlivali dodatnih moči, sami pa smo vedeli kaj nas čaka, saj so nas ribniški navijači presentili že na prvi tekmi v Sandefjordu, kjer so bili zelo glasni. Tega res nismo navajeni, zato je bilo zabavno igrati v taki atmosferi. Na žalost smo izgubili, česar si nismo želeli, a kljub vsemu napredujemo. Vsem želim vse dobro.”

Evropske tekme se za nas končujejo. Ostaja nam boj za najvišja mesta v domačem prvenstvu, ko v zaostali tekmi 15.kroga že v torek gostujemo v Kopru.

.

 

.

 

More in Članska ekipa (49 of 409 articles)