RD KOPER – RD RIKO RIBNICA 28:31 (14:16)

Liga NLB, 15. krog,
Koper, arena Bonifika, torek, 21.2.2023, ob 19:00, sodnika Matija Knez, Mitja Smolko:

RD KOPER – RD RIKO RIBNICA 28:31 (14:16)


RD Koper:
Jelovčan (12 obramb), Đurica (4 obrambe), Morato, Žagar 9 (3), Furlan, Poklar 2, Konjevič, Bekrić 1 (1), Moljk, Beganovič, Stojanović, Vujović, Zugan 2, Sanabor 2, Marić 1, Kete 6, Breznikar, Bratkovič 5;
RD Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić (11 obramb), Klarič (1 obramba), Levstek, Laljek 8 (3), Bogdanović 1, Mihelič, Gorenc, Žagar 2, Ljevar 8, Grum 3, Milićević 1, Cimerman 5, Grebenc 1, Nosan 1, Hrastnik 1.

Sedemmetrovke: RD Koper 8 (4), RD Riko Ribnica 3 (3);
Izključitve: RD Koper 4 minut, RD Riko Ribnica 6 minut;
Diskvalifikacije: -.

Po samo dveh dneh počitka smo se s še nekoliko težkimi nogami odpravili v na slovensko obalo, kjer nas je čakala tekma proti vedno neugodni ekipi RD Koper. A kaj hitro se je videlo, da so fantje pravi, saj smo bili mi tisti, ki smo narekovali ritem. Tako smo na krilih razpoloženega Meštrića v 8. minuti tekme, po golu Milićevića, povedli s prednostjo 2:5. Varovanci Nejca Poklarja so dobro odgovorili in po nekaj dobrih obrambah Jelovčana, v 13. minuti tekme, ujeli priključek na 5:6. Nalet domačinov je z minuto odmora želel prekiniti Borut Maček, a mu to ni uspelo, saj so Primorci po golu Bekrića v 14. minuti tekme izenačili na 6:6 in tekma se je začela znova. Druga tretjina prvega polčasa je bila povsem po koprskih notah, saj so po golu Zugana v 19. minuti tekme povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 10:8. Sledil pa je izjemen zaključek polčasa naše ekipe, ki je Primorce najprej ujela in nato tudi prehitela ter na odmor odšla s prednostjo 14:16. 
Tudi drugi polčas smo dobro otvorili in narekovali ritem ter po golu Bogdanovića v 33. minuti tekme zopet povedli s tremi zadetki prednosti, 15:18. Domačini so se po golu Žagarja v 37. minuti tekme še uspeli približati na 18:19, nato pa je sledil pravi mrk domačega moštva. Naši fantje so namreč postavili pravi zid v obrambi ter si do 50. minute in gola kapetana Nosana prigarali prednost kar sedmih zadetkov in vodstvo 20:27. Domačini so bili zlomljeni ter do konca tekme s posamično obrambo po celem igrišču poraz samo omilili na 28:31.

Borut Maček, trener RD Riko Ribnica: “Čestitam svojim fantom, ki so po težki tekmi v soboto, prikazali borbeno igro in premagali neugoden Koper. Če moram izpostavit enega igralca, bi izpostavil Leona Ljevarja, prav tako pa je bil odličen Sandro Meštrič.”

Uroš Čuk, trener RD Koper: “Čestitam gostujoči ekipi za zasluženo zmago. Mi žal nismo našli rešitve v obrambi za njihove razigrane beke, v napadu pa je njihov vratar odbranil kar nekaj stoodstonih priložnosti.”

Igralec tekme: Leon Ljevar (RD Riko Ribnica).

Že v soboto nas čaka nova domača tekma z ljubljanskim Slovanom.

More in Članska ekipa (47 of 408 articles)