RUNAR SANDEFJORD – RD RIKO RIBNICA 38:29 (21:16)

EHF Evropski pokal, 4. krog (1/8 finala),
Sandefjoird (Norveška), Runarhallen, sobota, 11.2.2023, ob 16:00, sodnika Kinnari Sami, Skogberg Johan (Fin):

RUNAR SANDEFJORD ELITE – RD RIKO RIBNICA 38:29 (21:16)


Runar Snadefjord Elite
: Mats Bjørnstad (16 obramb), Andre Pung Tuzov 2, Preben Gram, Christoffer Rambo 6, Trym Kristian Bjaland-Tonning, Kasper Haugen Furu 2, Anton Hellberg, Mads Falck Rekstad 11 (1), Martin Lindell 2, Adam Tenvik Bergli 3, Tobias Michael Rivesjø, Sander Rogne Myklebust 4, Kennie Juncker Boysen 1, Robin Gerhardesen Wulvik 7, Per Kenny Ekman, Kristoffer Stenberg Henriksen;
RD Riko Ribnica: Aljaž Levstek 2, Ivan Laljek 4, Ilija Bogdanović, Gaj Gorenc, Žan Žagar 2, Leon Ljevar 3, Jan Jelenovič, Janez Grum 3, Uroš Milićević 7 (2), Sandro Meštrić (13 obramb), Brin Cimerman 2, Jan Grebenc 2, Mitja Nosan, Gašper Hrastnik 4 (1).

Sedemmetrovke: Runar Snadefjord Elite 1 (1), RD Riko Ribnica 3 (4);
Izključitve: Runar Snadefjord Elite 10 minut, RD Riko Ribnica 8 minut;
Diskvalifikacije: -.

Domačini so tekmo odlično odprli ter s hitro igro povzročali velike preglavice naši obrambi, saj se praktično nikoli nismo uspeli dobro postaviti. Velika težava začetka tekme so bile tudi izgubljene žoge, tako da je trener Borut Maček v 8. minuti tekme in rezultatu 7:3 posegel po prvi minuti odmora na tekmi. Tudi po minuti odmora nismo uspeli prekiniti domačega naleta, saj je iz hitrih protinapadov blestel odlični Rekstad, ki je v 13. minuti tekme zadel za 10:4 in prišel že do svojega petega zadetka. Uvodna trema je končno nekoliko popustila, tako da smo po golu Levstka v 16. minuti tekme znižali rezultat na 12:9. Norvežanom je naša agresivna in globoka obramba še naprej povzročala preglavice, tako da smo se po golu Milićevića v 20. minuti tekme približali na 14:12. To je opazil tudi domači trener in tako v 22. minuti posegel po minuti odmora in to kljub razpoloženemu Bjornstadu v golu. Domačini so zopet zaigrali bolje in nas prisili v tehnične napake, kar so lepo izkoristili in na odmor odšli s prednostjo 21:15.
Tudi drugi polčas smo slabo odprli in igralci Runarja so hitro ušli že na visokih devet zadetkov prednosti. Nato smo se zopet pobrali v igri ter imeli sredi drugega polčasa nekajkrat napad, da se približamo na štiri zadetke, a je vse nalete zaustavil domači vratar Bjornstad. V zaključku tekme smo v napadu naredili preveč napak, kar so Norvežani preko hitrih protinapadov izkoristili in pred povratno tekmo ušli na visokih devet zadetkov prednosti.

Povratna tekma je na sporedu naslednjo soboto, 18.2.2023, ob 19. uri.

More in Članska ekipa (50 of 409 articles)