MRK KRKA – RD RIKO RIBNICA 35:29 (15:15)

Foto Gašper Simonič

Liga NLB, 12. krog,
Novo mesto, športna dvorana Marof, sreda, 14.12.2022, ob 19:00, sodnika Mirko Palačković, Ozren Backović:

MRK KRKA – RD RIKO RIBNICA 35:29 (15:15).

 

MRK Krka: Brajer, Blaževič (15 obramb), Bradeško 1, Avsec 1, Majstorović 1 (1), Grojzdek 2, Škrinjar, Knavs 15 (2), Vukić 4, Rašo 2, Lončar 6, Nosan 1, Kukman 2, Ernestl, Matko;
RD Riko Ribnica: Jelenovič (3 obrambe), Meštrić (3 obrambe), Levstek, Adamič, Laljek 7 (2), Bogdanović 2, Gorenc, Žagar 4, Ljevar 5, Grum 5, Miličevič 4 (1), Zakrajšek, Grebenc, Nosan 2,

Sedemmetrovke: MRK Krka 4 (3), RD Riko Ribnica 4 (3);
Izključitve: MRK Krka 10 minut, RD Riko Ribnica 8 minut;
Diskvalifikacije: -.


Vedeli smo kako težka tekma nas čaka, saj je bila za nas to že četrta tekma v enajstih dnevih, za nameček pa sta na dan tekme zbolela še Hrastnik in Cimerman, odsoten pa je bil tudi Klarič. Kljub vsemu naštetemu smo tekmo dobro odprli ter narekovali ritem. To se je kmalu spremenilo saj so domačini na krilih razpoloženega Lončarja prevzeli pobudo in v 7. minuti po golu Vekića prvič na tekmi povedli z rezultatom 4:3. Ni nam šlo predvsem v obrambi, tako da sta kratko potegnila tudi oba vratarja, Meštrić in Jelenovič. Ko je v 13. minuti tekme zadel še produkt naše rokometne šole Uroš Knavs in je rezultat na semaforju prvič na tekmi kazal +3, in sicer 8:5, je bil znak za prvi alarm tudi v naši ekipi, ki ga je z minuto odmora prepoznal naš Borut Maček. Ta na našo ekipo ni imela bistvenega vplival, saj sta Lončar in Knavs še naprej blestela in Krko v 18. minuti tekme popeljala do visokih 12:7. Nato pa smo v zaključku polčasa pokazali karakter ter po nekaj dobrih obrambah Meštrića najprej ujeli priključek, v samem finišu pa izid ob odmoru poravnali na 15:15.

Drugi polčas pa smo odprli zelo slabo, saj se je razbranil domači vratar Jure Blaževič. To so njegovi soigralci znali izkoristiti in hitro ušli na tri zadetke prednosti 18:15. Zopet smo domačine morali loviti, a videlo se je, da so težke noge in kratka klop terjale svoj davek. Še naprej je blestel Knavs, ki je do konca tekme zabil kar petnajstkrat. Prednost domačih se je samo povečevala in dosegla vrh v 51. minuti, ko je za 29:22 zadel prav Knavs. Končni rezultat tekme 35:29.

Uroš Knavs, rokometaš MRK Krka: “Tokrat se je zbralo kar lepo število tako domačih kot gostujočih navijačev, ki so lahko uživali v lepi, trdi tekmi. Vesel sem za zmago in čestitam fantom za izjemno borbeno igro. Res je, da smo imeli na pripravo več časa, skoraj deset dni, Ribnica malo manj. Vedeli smo, da so njeni rokometaši glede na njihov razpored tekem nekoliko utrujeni, a smo to izkoristili, odigrali krasno tekmo in pred domačimi navijači zmagali.”

Jan Grebenc, rokometaš RD Riko Ribnica: “Mislim, da je za poraz krivo predvsem to, da se nismo držali dogovorov, predvsem v obrambi. Vedeli smo, kako Krka igra v napadu, dobili smo petintrideset golov in ne moremo pričakovati, da bo vratar branil, če mu ekipa ne pomaga. Tekmo smo, kot sem že povedal, izgubili v obrambi. Čestitam pa Krki za zmago.”

Igralec tekme: Uroš Knavs (MRK Krka).

More in Članska ekipa (72 of 426 articles)