RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 28:27 (14:14)

Pokal Slovenije, 1/16 finala, sezona 2022/23,
Trebnje, športna dvorana OŠ Trebnje, sreda, 9.11.2022, ob 19:00, sodnika Žan Pukšič, Miha Satler:

RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 28:27 (14:14).


RK Trimo Trebnje:
Grčo, Čudič (5 obramb), Slatinek Jovičič 6, Višček 3, Horvat 2, Didovič 1, Jurečič 8 (7), Radojković 2, Pipp, Kotar 1, Potočnik 1, Grbič 2, Ivanović, Glavaš, Krešić 1, Ćorsović 1;
RD Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić (8 obramb), Klarič, Levstek, Laljek, Bogdanović 2, Gorenc, Žagar 3, Ljevar 7, Grum 1, Miličevič 6, Cimerman, Grebenc 1, Nosan, Hrastnik 7.

Sedemmetrovke: RK Trimo Trebnje 8 (7), RD Riko Ribnica 0 (0);
Izključitve: RK Trimo Trebnje 4 minut, RD Riko Ribnica 8 minut;
Rdeči kartoni: -.

Tekmo smo odlično odprli ter po 5. minutah igre vodili z rezultatom 0:2. Po nervoznem začetku so se zbudili tudi Trebanjci, ki so v 10. minuti izenačili na 4:4. Nalet domačih se ni nehal, zato je po golu Čoršovića in vodstvu 7:5, v 15. minuti tekme po minuti odmora posegel Borut Maček. Na igrišče se je zopet vrnila Ribnica v najboljši možni luči, tako da smo po golu Bogdanovića v 19. minuti tekme zopet povedli z rezultatom 7:8. Do konca polčasa smo nato še naprej spremljali izjemno izenačeno tekmo, v kateri si nobeni ekipi ni uspelo priigrati večje prednosti. Zgolj nekaj sekund pred koncem polčasa je vsem v dvorani zastal dih, saj se je na klopi zgrudil Mitja Nosan, vendar na srečo brez posledic. Na odmor smo tako odšli poravnani na 14:14.
Tudi drug polčas smo nadaljevali odlično in v 36. minuti tekme po golu Žagarja povedli z rezultatom 16:18. Prednost smo uspeli držati kar nekaj časa, saj so Trebanjci zopet izenačili šele v 44. minuti tekme, ko je zadel Jovičič, nakar je z minuto odmora odreagiral naš Borut Maček. Še naprej smo uspeli narekovati ritem igre, saj smo vsakič znova povedli, domačini pa so na to morali odgovarjati. Sledilo pa je dramatičnih zadnjih 10 minut igre, v katerih je do izraza prišla utrujenost ribniške ekipe od nedeljske tekme v Banja Luki. Po golu Jurečiča v 54. minuti tekme, so Trebanjci sploh prvič v drugem polčasu povedli. Do konca tekme so nato ritem narekovali varovanci Uroša Zormana, a smo na njihov zadetek vsakič znova odgovorili z zadetkom. Po lepi akciji je 20 sekund pred koncem tekme Jovičič zadel za vodstvo 28:27 in spravil domačo publiko v delirij. Sledila je nova minuta odmora in naš napad za izenačenje in podaljške, a žal Bogdanović ni uspel uloviti podaje Laljeka in domačini so še drugo sezono zapored pred svojimi gledalci uspeli izločiti naše rokometaše iz nadaljevanja tekmovanja za pokal Slovenije.

More in Članska ekipa (62 of 409 articles)