RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 23:23 (11:11)

Liga NLB, 9. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, petek, 18.11.2022, ob 19:00, sodnika Jože Humek, Rok Škvarč, gledalcev 170:

RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 23:23 (11:11).


RD Riko Ribnica:
Jelenovič, Meštrić (6 obramb), Klarič (3 obrambe), Levstek, Laljek 2, Bogdanović 2, Gorenc, Žagar 5, Ljevar, Grum, Miličevič 1 (1), Cimerman 3, Zakrajšek, Grebenc 7, Nosan 1, Hrastnik 2;
RK Maribor Branik: Zupančič, Lorger (1 obramba), Strašek (11 obramb), Planinšek 6, Jezernik 1, Sok 2 (2), Kovačec 2, Jerenec 3, Košec, Gregorič 1, Blagotinšek 1, Kačičnik 4, Budja 3, Razgor, Hedl, Grobelnik.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (1), RK Maribor Branik 2 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 6 minut, RK Maribor Branik 4 minut;
Rdeči kartoni: Simon Razgor (20. minuta, RK Maribor Branik).

Tekmo smo odprli precej nervozno in hitro razbranili gostujočega vratarja Straška, ki je v prvih petih minutah igre nanizal tri obrambe. Gostje so to s pridom izkoriščali ter vseskozi narekovali ritem tekme. Pri rezultatu 6:7 je po minuti odmora posegel tudi naš Borut Maček. Kljub temu nas ta ni bistveno umirila, saj so gostje po izgubljeni žogi Žagarja zadeli iz protinapada za 8:10. Uspel nam je dober zaključek polčasa v katerem smo na krilih Cimermana prišli do izenačenja 11:11.
Tudi drugi polčas je potekal v istem ritmu, z veliko napakami in nervoze na obeh straneh. Potem, ko se nikakor nismo uspeli odlepiti od trdoživih Štajercev, je po minuti odmora že v 42. minuto pri rezultatu 15:15 ponovno posegel Borut Maček. V nadaljevanju smo vendarle zaigrali nekoliko bolje ter po 500. zadetku Jana Grebenca v ribniškem dresu v Ligi NLB, prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma prednosti 17:15. A varovancev Luke Žvižeja to ni zlomilo, saj so po golu Kačičnika v 55. minuti tekme izenačili na 21:21. Kljub temu, da smo se v zaključku tekme uspeli odlepiti na 23:21, so nas gostje ujeli ter imeli celo napad za zmago, a ga na koncu vendarle zapravili.

Jan Grebenc, igralec RD Riko Ribnica: “To so tekme na katerih je sedaj vloga favorita na naši strani, saj smo si to prislužili s preteklimi igrami. A to moramo tudi upravičiti, saj ni dovolj, da se samo pojavimo na igrišču in bo to dovolj za zmago. Gostje so bili danes sproščeni, saj niso imeli kaj izgubiti in mislim, da so zasluženo osvojili točko. Glave gor, naslednji teden mislim, da nas čaka ena lepa tekma v Celju. Tam bo situacija obratna, saj bodo v vlogi favorita Celjani in mi posledično bolj sproščeni, zato bomo nove točke iskali v Celju.”

Denis Strašek, igralec RK Maribor Branik: “Celotna tekma je bila zelo izenačena. Borili smo se od prve do zadnje sekunde. V prvem polčasu mi je obramba zelo pomagala, zato sem zbral veliko obramb. V drugem polčasu pa smo nekoliko padli v fazi obrambe, a smo to z željo in borbenostjo nadoknadili ter zasluženo prišli do točke na zahtevnem gostovanju v Ribnici.”

Igralec tekme: Denis Strašek, RK Maribor Branik.

V 10. krogu Lige NLB naslednjo nedeljo ribniške rokometaše čaka gostovanje v Celju.

More in Članska ekipa (60 of 409 articles)