RK KRŠKO – RD RIKO RIBNICA 32:33 (17:15)

Foto: Navijaška skupina Ribn’čan

Liga NLB, 8.krog,
Krško, dvorana ŠC Krško, sobota, 12.11.2022, ob 19:00, sodnika Vili Knez, Rok Krt:

RK KRŠKO – RD RIKO RIBNICA 32:33 (17:15).


RK Krško
: Logar (3 obrambe), Žitković (12 obramb), Kozole, Škafar 1, Sintič 6, Sobotič 4, Romih 7, Grobelnik 2, Baznik 2, Resnik, Košir, Novak 3, Glaser 4 (2), Švalj 1, Dosedla, Šibanc 2;
RD Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić (8 obramb), Klarič (2 obrambi), Levstek 3, Laljek 3 (1), Bogdanović 1, Gorenc, Žagar 5, Ljevar 9, Grum 2, Miličevič 2, Cimerman 2, Grebenc, Hrastnik 6.

Sedemmetrovke: RK Krško 3 (2), RD Riko Ribnica 2 (1);
Izključitve: RK Krško 8 minut, RD Riko Ribnica 8 minut;
Rdeči kartoni: -.

Za gostovanje v Krškem smo vedeli, da bo težko, saj je bila to naša že tretja tekma v samo šestih dneh. In hitro se je izkazalo, da bodo želeli domačini drago prodati svojo kožo, saj so po golu Sobotiča v 3. minuti tekme povedli z rezultatom 3:0. Vendarle smo se uspeli pobrati ter po golu Gruma v 11. minuti tekme ujeti priključek na 4:3 ter nato po golu Milićevića v 13. minuti tekme prvič izenačiti na 6:6. Sledil pa je občuten padec v naši igri, kar so domačini s pridom izkoriščali ter po golu Glaserja v 23. minuti tekme povedli z visokih 14:8. Na srečo smo še pravočasno uspeli strniti svoje vrste ter na krilih razpoloženega Hrastnika do polčasa ujeti priključek 17:15.
Drugi polčas smo odprli bolje kot prvega ter na krilih razpoloženega Ljevarja domačine najprej ujeli, po golu Žagarja v 38. minuti tekme pa tudi prvič prehiteli na 20:21. A varovanci Alena Kukavice se niso predali in ponovno jim je uspelo povesti ter narekovati ritem. Ekipi sta se nato konstantno izmenjavali v vodstvu vse do 56. minute, ko smo po golu Ljevarja prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma prednosti, 28:30. Svoje je v končnici tekme dodal še Meštrić, tako da smo tekmo uspeli mirno pripeljati do konca. Torej nepričakovano težko izbojevana zmaga v Krškem. Vendar je vredna obeh tokčk, zato ji ne bomo gledali v zobe.

Domači rokometaš Marko Sintič je po tekmi povedal: “Po pričakovanju težka tekma z Ribnico. V obeh polčasih smo igrali zelo dobro. Na žalost nam je po dobri tekmi zmanjkalo nekaj izkušenj in sreče za osvojitev točk. Vseeno pa gremo naprej z dvignjeno glavo, saj bodo naslednje tekme zelo pomembne če se želimo boriti za obstanek.”
Ribniški trener Borut Maček pa dodal: “Čestitam domači ekipi za borbeno in srčno igro. Že pred tekmo sem opozarjal svoje igralce, da bo težka tekma. Kljub utrujenosti pa smo tudi z malo sreče prišli do zmage in dveh točk.”

Igralec tekme: Josip Žitkovič (RK Krško).

Že naslednji konec tedna se z 9. krogom Liga NLB nadaljuje. V Ribnici bomo gostili rokometaše RK Maribor Branik, ki se trenutno nahajajo na samem repu prvenstvene lestvice.

More in Članska ekipa (61 of 409 articles)