RK CEPLJE P. L. – RD RIKO RIBNICA 39:31 (20:14)

Liga NLB, 10.krog,
Celje, dvorana Zlatorog, nedelja, 27.11.2022, ob 16:00, sodnika Bojan Lah, David Sok, gledalcev 2000:

RK CEPLJE P. L. – RD RIKO RIBNICA 39:31 (20:14).


RK Celje P.L.
: Bojić (13 obramb), Belkaied (1 obramba), Gaberšek (2 obrambi), Strmljan 3, Knez, Mazej 5, Cokan 12 (4), Marguč, Antonijević, Ivanković, Janc 3, Žabić 6, Mlakar, Vlah 6, Martinović 2, Suholežnik 2;
RD Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić, Klarič (9 obramb), Levstek, Laljek 6 (2), Bogdanović 5, Gorenc, Žagar 3, Ljevar 2, Grum 3, Miličevič 1, Cimerman 3, Zakrajšek, Grebenc 3, Nosan, Hrastnik 5.

Sedemmetrovke: RK Celje P.L. 4 (4), RD Riko Ribnica 5 (2);
Izključitve: RK Celje P.L.  8 minut, RD Riko Ribnica 8 minut;
Rdeči kartoni: Štefan Žabić (42. minuta, RK Celje P.L.)

Derbi v celjski Areni Zlatorog se kljub lepemu številu obiskovalcev za nas ni začel lepo, saj zaradi bolečin v hrbtu ekipi ni mogel pomagati sicer sijajni Sandro Meštrić. Po golu Milićevića v prvi minuti tekme smo povedli z 0:1, nato pa so ritem takoj začeli narekovati Celjani, ki so do 6. minute tekme, z delnim izidom 4:0, uspeli uiti na tri zadetke prednosti. V napadu smo še naprej grešili, kar so domačini izkoriščali ter po golu Cokana v 8. minuti tekme povedli z rezultatom 6:2. Tako je moral po minuti odmora hitro poseči Borut Maček, z željo po prekinitvi naleta domačih. Ta nas je lepo predramila, saj smo se umirili in zaigrali precej bolje na obeh straneh igrišča in po golu Laljeka v 13. minuti tekme ujeli priključek za 7:6. A žal nam kaj več od tega ni uspelo, kajti Celjani so takoj odgovorili z delnim izidom 3:0 ter po golu razpoloženega Cokana v 16. minuti tekme ušli na 10:6. Blestel je tudi naš nekdanji vratar Nebojša Bojić, ki je že do odmora zbral 9 obramb in pomagal ekipi do vodstva ob polčasu z visokih 20:14.
Drugi polčas smo vseeno odprli bolj kontrolirano in potrpežljivo v napadu, s čimer varovancem Alena Toskića nismo dovolili, da bi se preveč razleteli po igrišču, kot se je zgodilo v prvem polčasu. Igra v napadu je bila dobra, a žal ni bila na nivoju obramba. Nekajkrat smo imeli napad, da bi se približali na tri zadetke zaostanka, nazadje v 46. minuti tekme pri rezultatu 28:24, a nam to ni uspelo. V zaključku tekme smo zopet močno popustili ter izgubili z visokih 39:31.

Tim Cokan, rokometaš RK Celje P. L.: “V tekmo smo odlično vstopili, skozi vseh šestdeset minut smo bili bolj željni zmage. V obrambi smo bili zelo agresivni, v napadu pa smo uspešno izkoriščali priigrane priložnosti. V zelo polnem Zlatorogu smo vpisali zasluženo zmago, ki je dobra popotnica za sredin evropski dvoboj s Pick Szegedom.”

Ivan Laljek, rokometaš RD Riko Ribnica: “Čestitke Celju Pivovarni Laško za zasluženo zmago. Poizkušali smo se pokazati v najboljši možni luči, a so bili domači danes preprosto premočan tekmec. Celjani so kaznovali vsako našo napako, ki jih ni bilo malo, hkrati pa so pokazali, zakaj so aktualni državni prvaki.”

Igralec tekme: Tim Cokan (RK Celje P. L.)

Naslednji konec tedna potujemo na prvo tekmo 3. kroga EHF Evropskega pokala, kjer se bomo pomerili z  ekipo HC Fivers Wat Margareten z Dunaja. Državno prvenstvo se za nas nadaljuje v sredo, 7.12., ko v domači dvorani gostimo RK Slovenj Gradec 2011.

More in Članska ekipa (59 of 409 articles)