RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 33:27 (17:11)

Liga NLB, 6. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 22.10.2022, ob 19:00, sodnika Vili Knez, Rok Krt, gledalcev 250:

RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 33.27 (17:11).

RD Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić (16 obramb), Klarič (2 obrambi), Levstek 4, Laljek 11 (4), Bogdanović 2, Gorenc, Žagar 2, Ljevar 6, Grum 1, Miličevič, Cimerman 1, Zakrajšek, Grebenc, Nosan 1, Hrastnik 5;
RD Urbanscape Loka: Stanojlović (12 obramb), Juričan (9 obramb), Jakac, Belič Pfajfar, Dolenc 3, Cingesar 3 (2), Mali 1, Jesenko 1, Damjanović 2, Batagelj 7, Nikolić 3, Jesenko 3 (2), Klemenčič 2 (1), Šilc 1, Atanasov 1.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (4), RD Urbanscape Loka 7 (5);
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minut, RD Urbanscape Loka 2 minut;
Rdeči kartoni: -.

Tekma se je začela zelo izenačeno, saj si nobena ekipa ni uspela priigrati večje prednosti. Po golu Žagarja v 9. minuti tekme smo prvič povedli z dvema zadetkoma prednosti, 4:2, a še naprej se nam ni uspelo odlepiti, saj sta blestela oba vratarja. Po novem golu Žagarja smo v 21. minuti povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi, 9:6. Še naprej smo igrali odlično tako v obrambi kot v napadu in iz napada v napad višali prednost ter v 27. minuti po golu Levstka povedli s prednostjo 14:8, kar je v minuto odmora prisililo gostujočega trenerja Cvijića. Do konca polčasa se prednost ni spremenila, saj smo na odmor odšli s prednostjo 17:11.
Tudi drugi polčas smo odprli odlično ter po golu Bogdanovića v 33. minuti tekme povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 20:12. Gostje so strnili vrste in se v 50. minuti tekme po golu Batagelja približali samo na štiri zadetke zaostanka, 26:22, zato je minuto odmora vzel domači strateg Borut Maček. Tekmo smo nato z nekaj zadetki mirno pripeljali do konca ter zasluženo slavili z rezultatom 33:27.

Ivan Laljek, rokometaš domačega moštva: “Težka tekma proti vedno neugodnemu nasprotniku. Priprave za tekmo so bile zaradi poškodb motene. Teko smo začeli v krču in do sredine polčasa igrali gol za gol, nakar smo strnili vrste v obrambi in hitro prišli do večje prednosti. V drugem polčasu smo zaradi krajše klopi nekoliko popustili, vendar nikoli ogrozili zmage ter z nekaj goli v zaključku tekme le-to mirno pripeljali do konca. Rad bi se zahvalil navijačem za odlično vzdušje in jih povabil na tekmo naslednji konec tedna proti Borcu iz Banja Luke.”
Jošt Juričan, vratar gostov: “Ribnici smo prehitro dovolili, da se je odlepila na večjo razliko. Potem pa nam je bilo težko proti tako dobri ekipi loviti priključek skozi celo tekmo. Ob koncu smo zaigrali bolje v obrambi ter se približati na 4 gole, nekaj časa držali priključek, a na koncu nam kaj več ni uspelo.”

Igralec tekme: Ivan Laljek (RD Riko Ribnica).

Že prihodnji konec prihodnjega tedna pa se po treh letih vrača v ribniško dvorano mednarodni rokomet. V okviru EHF evropskega pokala bomo v prvi tekmi 2. kroga gostili rokometaše RK Borac m:tel iz Banja Luke. Tekma bo v ustaljenem terminu, torej v soboto, 29.10.2022, ob 19. uri. S prodajo vstopnic bomo pričeli že nekaj dni pred tekmo, o čemer vas bomo obvestili na spletni tukaj in preko družbenih omrežij.

More in Članska ekipa (65 of 409 articles)