Kadeti so se uvrstili v 1.ligo !!!

Kadeti, kvalifikacije za 1. ligo, skupina F, 5. krog (zaostala tekma),
Ljubljana, športni park Kodeljevo, petek, 28.10.2022, ob 18:30:

RD LL GROSIST SLOVAN – RD RIKO RIBNICA 29:35 (13:19).

RD Riko Ribnica
: Strle Jan, Košir Taj 2, Pucer Lovro Lan 4, Benedik Vid 4, Radivojević Sašo 6, Starc Črt, Knavs Aljaž 5, Kožar Žan, Begić Ahmed 7, Klun Kristjan 6, Klun Aleksej, Ilc Maks, Kljun Vito 1, Jurić Gal.

Potem, ko je tekma v Novem mesto dokončno odločila, kateri dve ekipi bosta do konca sezona nastopali v 1. kadetski ligi, je bila zaostala tekma v Ljubljani pomembna zaradi točk, ki jih bosta ekipi odnesli s seboj v nadaljevanje prvenstva. Ribničani so tokrat odigrali na zelo visokem nivoju in Ljubljančane, ki ciljajo na top-3, na njihovem igrišču suvereno nadigrali ter si zagotovili 2 točki, ki jih bodo prenesli v 1. kadetsko ligo ter boljši izkupiček v medsebojnih srečanjih.

Prva liga se predvidoma začne 12.11.2022.

Kadeti, kvalifikacije za 1. ligo, skupina F, 6. krog,
Novo mesto, športna dvorana Marof, nedelja, 23.10.2022, ob 15:00:

MRK KRKA – RD RIKO RIBNICA 21:27 (10:14).

RD Riko Ribnica
: Strle Jan, Košir Taj 1, Pucer Lovro Lan 6, Benedik Vid, Kljun Vito 2, Radivojević Sašo 2, Starc Črt 1, Knavs Aljaž 2, Kožar Žan 1, Tomažin Jaša, Begić Ahmed 6, Klun Kristjan 6, Klun Aleksej, Tomažin Gašper, Jurić Gal.

Tekma se je začela po pričakovanjih, gol za gol. Čeprav so se naši fantje vmes odlepili tudi na 3 gole prednosti, Krčani niso popustili in se takoj približali ter tudi izenačili. Proti koncu polčasa so fantje s trdo obrambo in hitrimi protinapadi prišli do 4 golov prednosti, v zadnji sekundi pa celo zapravili čisto priložnost za +5.
V drugem polčasu so obe ekipi začele malo zadržano in prišel je tudi padec, ki so ga domačini s pridom izkoristili ter se spet približali na 19:16. Po minuti odmora so fantje ponovno zaigrali zavzeto in do konca tekme niso ničesar prepuščali naključju ter tekmo mirno odpeljali do konca do prepričljive zmage.

Z zmago v Novem mestu so si fantje še pred zaostalo tekmo prosti Slovanu priigrali uvrstitev v 1. državno kadetsko ligo. Čestitke vsem članom ekipe in strokovnemu vodstvu !!!

Še nekaj besed trenerja kadetov, Jana Puclja: “Začetek kvalifikacij je bil slab in tako smo iz kroga v krog igrali pod večjim pritiskom, ki je z današnjo tekmo dosegel vrhunec. Tekmo smo danes gradili od prve do zadnje minute, kot smo se dogovorili in si dokazali, da imamo kvaliteto za nastopanje v prvi ligi. Fantje res delajo dobro in bi bilo kar malo razočaranje, če nam nebi uspela uvrstitev v 1. kadetsko ligo. Nastopali smo v najtežji kvalifikacijski skupini, tako da je zadovoljstvo še toliko večje. Fantom iskrene čestitke za današnjo zmago, da niso prenehali verjeti, da se lahko slab začetek sezone obrne v našo korist. Na zadnjo tekmo proti Slovanu gremo sproščeno in na zmago.”

More in Mladi (6 of 29 articles)