RD RIKO RIBNICA – RK DOBOVA 30:29 (16:16)

Liga NLB, 4.krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 1.10.2022, ob 19:00, sodnika Bojan Lah, David Sok, gledalcev 180:

RD RIKO RIBNICA – RK DOBOVA 30:29 (16:16).


RD Riko Ribnica:
Jelenovič, Meštrić (3 obrambe), Klarič (4 obrambe), Levstek 2, Laljek 3, Pogorelec, Bogdanović 4 (1), Gorenc, Žagar 6, Ljevar 4 (1), Grum 1, Cimerman 3 (1), Grebenc 4, Nosan 1, Hrastnik 2;
RK Dobova: Grudnik (7 obramb), Mlakar (1 obramba), Bogovič, Glogovšek, Dragan 1, Luzar, Rantah 6, Šukić 5, Smiljanić 4, Latković, Mlakar 3 (3), Ferenčak, Kozolić, Tajnik 1, Nešič 8 (3), Beganovič 1.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5 (3), RK Dobova 7 (6);
Izključitve: RD Riko Ribnica 14 minut, RK Dobova10 minut;
Rdeči kartoni: Grudnik Tilen (60. minuta, RK Dobova).

Tekmo so bolje odprli gostje, ki so držali pobudo uvodnih 10 minut, ki so jih dobili z rezultatom 5:6. Sploh prvič na tekmi smo povedli v 19. minuti tekme, ko smo po golu razpoloženega Grebenca povedli z rezultatom 11:10. Po novi dobri obrambi ter golu Žagarja v napadu smo povedli s prednostjo dveh zadetkov, kar je gostujočega trenerja Radanovića prisililo v minuto odmora. Tudi po minuti odmora smo spremljali izenačeno tekmo v kateri se gostom nismo uspeli odlepiti in na odmor odšli poravnani na 16:16. 

Drugi polčas pa smo odprli sijajno ter hitro povedli z rezultatom 19:16. A gostje se niso predali ter po golu Smiljanića v 40. minuti tekme zopet ujeli priključek na 22:20, kar je našega trenerja Mačka prisililo v minuto odmora. Tudi po minuti odmora v napadu ni steklo, tako da je gostom v 47. minuti tekme uspelo izenačiti na 24:24 in napad kasneje po golu Šukića celo povesti. Ponovno smo spremljali infarktno končnico v kateri smo tri minute do konca tekma zaostajali dva zadetka, gostje pa so imeli napad. Nato pa je ob visoki obrambni postavitvi do izraza ponovno prišel Aljaž Levstek, ki je ukradel dve žogi ter nas vrnil v igro. V zadnjih sekundah tekme smo prišli do sedemmetrovke, ki jo je izkoristil Ilija Bogdanović ter nam priboril težko prigarano zmago.

Aljaž Levstek, igralec RD Riko Ribnica: “Po izenačenem prvem polčasu, smo v drugi polčas krenili zelo dobro in povedli s tremi zadetki, nato nas je Dobova ujela in imela praktično že dobljeno tekmo. Potem pa smo s pokrivanjem mož na moža po celem igrišču poskrbeli, da sta točki ostali doma.”

Nik Rantah, igralec RK Dobova: “Težko najdem pametne besede po taki tekmi. Prvi polčas je bil večino časa gol za gol, na koncu tudi izenačeno. V drugem polčasu so se Ribničani malo odlepili. Verjeli smo, da jih še lahko ujamemo, kar nam je uspelo. V zaključku smo celo imeli dobljeno tekmo, a na koncu plačali davek neizkušenosti. Čestitam Ribnici na prikazanem.”

Igralec tekme: Aljaž Levstek (RD Riko Ribnica).

Tekma 5.kroga Lige NLB v Trebnjem je na sporedu že v petek, 7.10.2022 ob 18:00.

 

More in Članska ekipa (68 of 410 articles)