RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 33:26 (15:11)

Liga NLB, 1. krog,
športna dvorana Slovenj Gradec, sobota, 10.9.2022, ob 17:00, sodnika Aljoša Žibret, Miran Teršek:

RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 33:26 (15:11).

RK Gorenje Velenje: Skok (15 obramb), Verboten, Taletović, Haseljić 7, Tajnik 2 (1), Pajt 5 (2), Drobež 1, Kovačič, Mlivić, Sokolič 3, Verdinek 4, Šiško 3, Grmšek 7, Mlivić, Predović 1, Hriberšek;
RD Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić (9 obramb), Klarič (2 obrambi), Levstek, Laljek 2, Pogorelec, Bogdanović 4, Gorenc 2, Žagar 4, Ljevar 2 (1), Grum 2, Miličevič 7, Cimerman, Grebenc 2, Nosan, Hrastnik 1,

Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje 6 (3), RD Riko Ribnica 3 (1);
Izključitve: RK Gorenje Velenje 2 minut, RD Riko Ribnica 12 minut;
Rdeči kartoni: Kovačič David (RK Gorenje Velenje, 50. minuta).

Tekmo so bolje odprli Velenjčani, ki so po golu Verdineka v 5. minuti tekme povedli z rezultatom 3:0. Vendarle je steklo v napadu tudi nam, saj smo po dveh zaporednih zadetkih Milićevića rezultat znižali na 4:2. Kljub vsemu Velenjčani niso popuščali ter po golu Hriberška v 8. minuti tekme povedli z najvišjo prednostjo do takrat 7:3, kar je našega trenerja Boruta Mačka prisililo v prvo minuto odmora na tekmi. Tudi po odmoru Velenjčanov nismo uspeli ujeti, saj je prednost domačinov vseskozi znašala okoli treh, štirih zadetkov. V zadnji tretjini prvega polčasa pa smo zaigrali bolje ter se Velenjčanom po golu Laljeka v 25. minuti tekme približali na 12:10. V zaključku polčasa so Velenjčani zopet nekoliko ušli na 15:11.
Drugi polčas se je začel precej izenačeno, saj smo spremljali igro gol za gol. A žal se domačimom nismo uspeli približati. Tekmo je v 40. minuti žal zasenčila huda poškodba Haseljića. Kot da bi varovance Zorana Jovičića to dodatno motiviralo, saj so po nekaj naših zapravljenih priložnostih in tehničnih napak ušli na 27:20. V zaključku tekme smo se 3 minute do konca tekme uspeli približati na 30:26, a je bilo za kaj več prepozno. Končni rezultat tekme 33:26.

Izjavi po tekmi.
Timotej Grmšek, rokometaš Gorenja Velenja: “Z zelo borbeno igro in veliko željo smo premagali ekipo Rika Ribnice. Zavedali smo se, da nas čaka zelo zahtevna tekma, na katero smo se dobro pripravljali. Prikazali smo ekipno predstavo in se na koncu zasluženo veselili zmage.”
Uroš Miličevič, rokometaš Rika Ribnice: “Najprej čestitke Gorenju Velenju za zasluženo zmago. Obe ekipi stan na igrišču pokazali prvi boj. Menim, da je končni rezultat in razlika šestih zadetkov previsoka glede na prikazano. Dvigniti moramo glave in iskati točke na prihodnjih tekmah.”

Igralec tekme: Matevž Skok (RK Gorenje Velenje).

More in Članska ekipa (70 of 409 articles)